SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da üretilen ‘ejder meyvesi’ kontrol altında…

Bu haber 26 Temmuz 2023 - 12:29 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından aşırı sıcaklarda ejder meyvesi sulama rejiminde yapılan ani değişikliklerin olumsuz etkileri ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

TORBALI’DA 30 yılı aşkın süredir 150 dönüm alan üzerinde domates, mısır ve biber üreten Semih Elmas, 2016’da İngiltere’de yaşayan bir arkadaşının yoğun talep gösterildiğini belirttiği, ‘ejder meyvesi’ olarak da bilinen tropikal meyve ‘pitaya’ya yöneldi.

PİTAYANIN diğer tropikal meyvelerden çok daha avantajlı olduğunu söyleyen, suya ihtiyaç duymadığını kaydeden Elmas, “Fazla yağmurdan zarar görüyor. Eksi 2 dereceden sonra hasar gören bir meyve türü. Hastalığı hiç yok. Zirai mücadeleye gerek olmuyor ve gübre istemiyor. Bu yönden büyük avantaj sağlıyor. Mayıs ayından kasım sonuna kadar beş periyot halinde ürün alma imkanımız var. Çok bereketli bir meyve. Bu meyvenin sağlığa iyi gelen yönleri ile alakalı ciddi araştırmalar yapıldı. Anne sütü için faydalı. Şeker hastalığına iyi geliyor. Öyle ki; insülin kullanımını durduruyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.