SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da test sayısı düşmesine rağmen vakalar artıyor

Bu haber 08 Temmuz 2022 - 5:08 'de eklendi.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde COVID-19 vaka artış oranının son iki haftada yüzde 30’a yükseldiğini açıkladı. Türkiye’de de son bir ayda vaka sayısı sekiz kat arttı. Durum, Torbalı’da da aynı şekilde ilerliyor. Hayat Eve Sığar programına göre, vaka sayılarında Torbalı’da ciddi artış yaşandığı görülüyor.

YETKİLİLER, virüsle mücadeleyi zorlaştıran sebepleri de açıkladı: “Birinci sebep test sayılarının birçok ülkede büyük oranda düşmesi. Bu sebepten ötürü COVID-19’un küresel alanda gerçek yükünü açık bir şekilde göremiyoruz. İkinci sebep ise ağız yoluyla alınan antiviral COVID-19 ilaçlarının orta ve düşük gelirli ülkelere ulaşamaması. Üçüncü sebep ise virüsün evrim geçirdikçe aşı etkililiğinin azalması.”

TÜRKİYE’DE de test sayısındaki düşüşe rağmen vakalar artıyor. Bu artışın bayram tatili ile birlikte yükselişe geçmesinden endişe ediliyor. Sağlık Bakanlığının son verileri içeren 27 Haziran-3 Temmuz’da 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 30 bin 478 oldu. Haziranın ilk haftalık verilerini içeren 30 Mayıs-5 Haziran’da 7 bin 322 kişinin testi pozitifti. Yani, vaka sayısı son 1 ayda 8 kat artmış oldu.

ÖLÜ SAYISI DA YÜKSELDİ

GEÇEN hafta günlük ortalama 8 binden fazla vaka kaydedildi. Aktif vaka sayısı da uzun bir aradan sonra hızla artmaya başladı. Son hafta tespit edilen vakalarla aktif vaka sayısı 60 bine yükseldi. Türkiye’de kısıtlamaların kaldırıldığı Nisan ayının son haftasından bu yana haftalık ölümler 20 civarında gerçekleşirken, son hafta ölümlerde de artış kaydedildi ve 27 Haziran-3 Temmuz arasında bu sayı 25’e yükseldi.

KRONİK HASTALAR RİSK ALTINDA

UZMANLAR şöyle konmuştu; “Şikâyetler az ama risk grupları için sıkıntılı oluyor. Grip olduklarını düşünüp teste gitmeyenler de çoğunlukta. Çok hızlı bulaşıyor. Aşı olanlar ve daha önce hastalığa yakalananlar hafif geçiriyor. Ama bağışıklık sisteminde problem olanlar, şeker hastaları ve kanser tedavisi olanlar risk altında.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.