SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da telefon dolandırıcılığına dikkat!

Bu haber 02 Mart 2025 - 23:17 'de eklendi.

Son günlerde Torbalı’da telefon dolandırıcılığı vakaları artış gösteriyor. Vatandaşları kandırarak hesap bilgilerini ele geçirmek isteyen dolandırıcılar, farklı numaralardan arayarak banka çalışanı gibi davranıyor.

SON olarak 0548 856 90 74 numaralı hattan bir kişiye ulaşılarak, “İş Bankası Güvenlik Birimi’nden arıyoruz. Mobil bankacılık üzerinden adınıza 90.000 TL EFT işlemi yapıldı. Bilginiz dahilinde mi?” şeklinde bir telefon geldi. Dolandırıcı, işlem iptali bahanesiyle vatandaştan mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmasını istedi.

DİKKAT! BU BİR DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

VATANDAŞ, durumu fark ederek bankayla iletişime geçti ve bunun bir dolandırıcılık girişimi olduğunu öğrendi. Ayrıca, numaraya geri dönüş yapıldığında hattın yurt dışına yönlendirildiği tespit edildi. Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bankalar, hiçbir zaman müşterilerinden telefon yoluyla şifre veya hesap bilgisi talep etmez. Eğer böyle bir çağrı alırsanız: Kesinlikle kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Telefonu kapatarak doğrudan bankanızın resmi iletişim numarasını arayın. Şüpheli numaraları yetkililere bildirin. Dolandırıcılara karşı dikkatli olalım, kişisel bilgilerimizi koruyalım!

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.