İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Torbalı dahil 19 çevre ilçede 29 yıl süreyle faaliyet gösterecek ticari taksi plakaları için düzenlenen ihale tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından gerçekleştirilen ihalede toplam 115 plaka için 108 kişi teklif verdi.
TORBALI’YA 7 YENİ TAKSİ PLAKASI
İHALE kapsamında ilçelere ayrılan plaka sayıları da belli oldu. Buna göre Aliağa’ya 7, Bayındır’a 2, Bergama’ya 2, Beydağ’a 2, Çeşme’ye 25, Dikili ve Foça’ya 5’er, Kemalpaşa’ya 15, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş ve Tire’ye 2’şer, Menderes, Menemen, Seferihisar, Selçuk ve Torbalı’ya ise 7’şer ticari taksi plakası tahsis edildi.
ÇEŞME ZİRVEDE YER ALDI
İHALEDE en fazla plaka tahsisi yapılan ilçe Çeşme oldu. Toplam 25 plakanın verildiği ilçede ticari taksi plakaları için verilen en yüksek teklif 5 milyon 992 bin TL’ye kadar ulaştı.
EN DÜŞÜK TEKLİF BERGAMA’DA
İHALEDE en düşük teklif ise Bergama’da gerçekleşti. Bergama’daki ticari taksi plakaları 667 bin TL’den alıcı buldu.
METROPOL İLÇELERDEKİ İHALE DE SONUÇLANDI
ÖTE yandan geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen metropol ilçelerdeki ticari taksi ruhsatı ihalesinin sonucu da açıklandı. 19 kişinin teklif verdiği ve 29 yıllık ruhsat hakkını kapsayan ihale, encümen tarafından 4 milyon 195 bin TL bedelle kabul edildi.















