SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da süne ile mücadele çalışmaları başladı

Bu haber 04 Mayıs 2023 - 22:36 'de eklendi.

Torbalı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım arazilerinde süne mücadelesi başlattı.

TORBALI merkezi ve köylerinde hububat ekimi gerçekleştirilen alanlarda sürvey çalışması yürütüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, buğday başağındaki taneleri emerek ekmeklik olma özelliğini kaybettiren böcek olan sünenin yol açtığı zararın önlenmesi için ilaçlama ve biyolojik mücadele yöntemi uyguluyor.

İLÇE Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, arazide yaptıkları incelemelerle ilaçlama yapılması gereken buğday ekili alanları tespit ederek çiftçileri uyarıyor. Süne tespit edilen tarlalarda da çiftçilerin, Bakanlığın tavsiye ettiği ilaçlarla zaman kaybetmeden ilaçlama yapmalarını sağlıyor.

SÜNE ile mücadelede ikinci yöntem olarak küçük faydalı böceklerden yararlanılarak biyolojik mücadele çalışması yürütülüyor. Uygulama ile faydalı böcekler süne yumurtasına kendi yumurtasını bırakarak yeni sünelerin üremesini engelliyor.

SÜNE ile mücadeledeki amacın, buğdayın ekmeklik özelliğini korumak ve çiftçinin ürettiği ürünün kalitesini, değerini artırarak hem çiftçilerin hem de ülke ekonomisinin kazançlı çıkmasını sağlamak olduğunu ifade eden yetkililer, çiftçilere uyarılarda bulunarak süne mücadelesinde görev alan teknik ekiplerin kararına göre ilaçlanması gereken alanlarda zaman geçirmeden ilaçlamanın yapılmasını istedi. Yetkililer, “Doğayı korumak adına, ilaçlama kararı alınmayan yerlerde ilaçlama yapılmasın.” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.