SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da söz çiftçide

Bu haber 06 Şubat 2022 - 23:12 'de eklendi.

Vatan Partisi, Torbalı’da çiftçi ile buluştu. Ekonomik zorluklardan dolayı üretmekte zorluk yaşayan çiftçi, Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programını tartıştı. Torbalı’da düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı, Vatan Partisi MYK Üyesi ve İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Cengiz Çakır, Kars Ardahan Iğdır Kültür Derneği Başkanı Nurettin Çelik katıldı. Kurultaya çok sayıda üreticinin katılımı dikkat çekti.

TORBALI Aydın Sezer Salonu’nda yapılan kurultaya çok sayıda üreticinin katılımı dikkat çekti. Kurultayın açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Torbalı İlçe Başkanı Süleyman Öğüt, “Vatan Partisi üreticileri borç batağından kurtaracak tek yolun üretim devriminden geçtiğini söyleyen tek parti olmasının büyük ilgi gördüğüne tanık olduk. Ülkemizi içerisine çeken ekonomik kriz hepimiz için büyük sorundur. Aynı Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi birleşen ve üreten milletimiz ile çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘TÜCCARA HAYVANIMI VERMEMELİYİM’

KARS, Ardahan, Iğdır Kültür Derneği Başkanı Nurettin Çelik, Doğu Anadolu Bölgesi’nde hayvancılıkla ilgilenen çiftçinin zor durumda olduğunu vurgulayarak, “ Türkiye’de Yapılan istatistiklere göre öyle bir ülke ki 250 milyona kadar rahatlıkla geçimini sağlayabilir. Uşak, Afyon, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars, Ağrıya kadar hayvancılığın en iyi yapılacağı yerler. Bu insanların elinden bir türlü tutulmadı. Çareyi hayvan ithalatında bulduk. Hayvan ithal ettiğimiz ülkelere 700 milyar lira para harcamışız. Bu da plansızlığın bir sonucu. Biz hayvancılıkta dışarı bağımlı Değil, kendi ihtiyaçlarımızı giderecek düzeyde oluruz. Her konunun üzerinde eğitim sistem yoksa orada sorun var. Hayvan besiciliğinin hayvan sağlığının nasıl yapılacağının bilinmediği gibi kendi başına çırpınıp duruyor. Devlet güvencesi altında hayvan borsası olmalı, Tüccara hayvanımı vermemeliyim. Bunun sonucunda istihdam oluşturulur” dedi.

VATAN Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Cengiz Çakır, “24 Ocak kararlarından sonra hayvancılık ile ilgili kurumlarından Toprak Mahsulleri ve Tarım Kredi Kooperatifleri kaldı elimizde. Kooperatiflerin çoğu çiftçiye finansman sağlayacak yerde altın madeni işletmekten 16 tane şirketi olan bir holding haline geldi. Tarım kredi kooperatiflerinin vermiş olduğu finansman 8-9 milyar civarında, tarım kredisi için bankalardan verilen miktar 150 milyar civarında. Devletimiz sadece 5 yıllık değil 50-100-500 yıllık planları olması gerekir DPT kurulması en öncelikli hedeftir. Her bakana göre değişen politikalar olmaz. Biz bunun planlamasını yapacağız. Sahip olduğunuz küçük aile işletmelerinde son derece önemli. Vatan Partisi aile işletmelerine sahip çıkacak” diyerek 24 Ocak kararlarının çiftçinin elini kolunu bağladığını vurguladı.

‘MİLLET İTTİFAKI MEHMETÇİĞİN KANINI KOYACAK DOLAR ALACAK’

VATAN Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz kurultayda şunları söyledi: Ne diyor Babacan dışarda çok fazla sıcak para var diyor. Çünkü ona diyorlar ki sizin döneminizde çok sıcak para geliyordu doların ekonomik durumu aynı seviyede duruyordu. Bugün diyor daha fazla sıcak para var. Fed bizim döneme göre kat kat daha fazla para basıyor. Oralarda muazzam bir ekonomik bunalım içindeler. ABD ve AB para basarak bir standardın yükselttiği halkın ihtiyaçlarını bir yere götürüyor. ABD ve AB de enflasyon çok yüksek. Eskiden sıcak parayı bizim gibi ülkelere sokmaya çalışıyorlardı. Bize akıyordu o kaynaklar. Öyle bir şey artık mümkün değil. Türkiye’nin ekonomisini sıcak para ile kurtarmak uygulanabilir bir sıcak para değil. Dış finansman ile çözmek isteyen ülkeler çok büyük sıkıntılar yaşayacaklar. Bu para niye gelmiyor, iktidar PKK ile FETÖ ile mücadele ediyor. Millet İttifakı iktidar olursa FETÖ’cüleri devletin içine alacaklar. PKK’lıları bırakacaklar para gelecek. Mehmetçiğin kanını koyacaklar dolar alacaklardı. Onların ekonomi programı Özal’ların çillerlerin programı orada çözüm yok

KUTUCUK: ‘ÇİFTÇİ ÖLDÜ KAPİTALİZM UYGULANDI’

TORBALI Üretim Devrimi Kurultayı’nda söz alan çiftçiler de üretmek istediklerini söyledi: Üreticilerin arkasında milli bir devlet olacak. Pek çok mal için anlaşma yapıldı malı alamadılar hem sen çiftçiyi öldürecek kapitalizmi uygulayacaksın ardından yine çiftçiye gideceksin.  Riyakarlığın kol gezdiği bir anlayış ortada dolaşıyor. Maneviyatımızı gözden geçirdiğimizde biz çok sınıfta kalmışız. Riyakarlık hat safhaya gelmiş kimse bir şey söylemiyor. Biz konuşamıyoruz. Namuslu insanlar konuşamıyor ülkede.” Kurultayın sonunda Vatan Partisi’ne üye olan vatandaşların rozetlerini Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz taktı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.