SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da son 10 senedir kademeli olarak nüfus artıyor

Bu haber 19 Mart 2023 - 0:25 'de eklendi.

1926 tarihinde yasa ile ilçe statüsüne getirilen Torbalı’da ilk yerleşim oluşmasından itibaren sürekli olarak göç almaya başladı. Arazilerinin tarıma elverişli olması ve konumu gereği pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ilçedeki 11 çiftliğin Osmanlı İmparatorluğu’nun 34 ‘üncü Padişahı II. Abdülhamid’e devir edilmesiyle ekonomi, eğitim ve kültürel anlamda ilk yatırımlar yapıldı. Cumhuriyet Dönemi’nde de ilçeye yapılan yatırımlar devam ettirildi. Üretimde makinenin kullanılmadığı dönemlerde tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu ilçeye yapılan yatırımlarla çiftçilik, besicilik yapanlar yakın illerden göç ederek yerleşti. Yeni fabrikaların açılmasıyla da Torbalı’daki işletmelere iş bulmak için gelenlerin nüfus artış hızını tetikledi.

TORBALI NÜFUSUNDA HER YIL ARTIŞ YAŞANIYOR

GENELLİKLE ekonomik sebeplerden dolayı 81 ilden onlarca ailenin göç ettiği ilçenin nüfusunda her yıl artış yaşanıyor. İlçe nüfusunun artışında doğum oranlarının dışında ülke içerisindeki diğer il ve ilçelerden genellikle iş bularak yerleşenlerden kaynaklı bir artış meydana geliyor. İzmir’in 30 ilçesi arasında en fazla göç alan dış ilçe konumundaki Torbalı’da nüfus artış hızı da son 10 yıldır sürekli olarak artıyor. Torbalı’nın yıllara göre nüfus grafiğinde kendini açıkça gösteren nüfus artış hızının 2010 yılından itibaren katlanarak arttığı kaydedildi. 2007-2022 yılları arasındaki nüfus artış hızının gösterildiği grafikte sadece 2010 yılında nüfus artış hızında bir azalma meydana geldiği öğrenildi. Nüfus artış hızının bu şekilde devam etmesi durumunda ilçe nüfusunun 2023 yılının sonunda 210 bin kişinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.