SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da sokak sokak dolaşıp, müzik yapıyorlar

Bu haber 05 Şubat 2021 - 10:01 'de eklendi.

Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin başında müzik sektörü geliyor. Pandemi sürecinde düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonların yasaklanması, eğlence mekanlarının kapanması, müzisyenleri de zor durumda bıraktı.

 FARKLI çareler arayan müzisyenler, Torbalı’da sokak sokak dolaşarak müzik yapmaya başladılar. Mehmet Özyıldız (62) ile Mehmet Açık (41) müzik aletlerini alarak sokakta müzik yapmaya başladılar. Mahalle mahalle gezip müzik yapan, müzisyenler ilçe halkına moral veriyorlar. Onları görenler de bahşiş vererek, teşekkür ediyor. Müzisyenler bu şekilde geçimlerini sağlamayı amaçladıklarını söylediler.

“PANDEMİ EN ÇOK BİZİ VURDU”

PANDEMİDEN oldukça olumsuz etkilendiklerini belirten ritim sanatçısı Mehmet Açık, “Daha önce düğünlerde, eğlence mekanlarında müzik yaparak geçimimizi sağlıyorduk. Ama pandemi yüzünden düğünler iptal oldu, eğlence mekanları da kapandı. Biz de çareyi sokağa inmekte bulduk. Şimdi sokak sokak dolaşarak müzik yapıyoruz. Vatandaşımıza mora oluyor, onlar da bize bahşiş veriyorlar. Bu sayede de evimize ekmek götürüyoruz” dedi.

“ÇOCUKLUĞUMUZDAN BERİ BU İŞİ YAPIYORUZ”

ÇOCUKLUKTAN beri müzisyenlik yaptıklarını belirten keman sanatçısı Mehmet Özyıldızlı, “Biz başka işten anlamayız. Kendimizi bildik bileli müzisyenlik yapıyoruz. Pandemi nedeniyle ekmeğimizi kaybettik. Bu şekilde kazandığımız 3-5 kuruş ile çoluk-çocuğumuzun rızkını kazanıyoruz. Sağ olsun Torbalı halkı da bize sahip çıktı. Biz onlara moral veriyoruz, onlar da bize ekmek veriyorlar” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.