SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘Şifa Niyetine’ gösteri

Bu haber 04 Haziran 2023 - 23:23 'de eklendi.

3.Metropolis Tiyatro Festivali devam ediyor. Bu yıl birbirinden önemli gösterilerin gerçekleştiği festivale katılımda oldukça yoğun. Festival kapsamında Türk Tiyatrosunun en önemli sanatçılarından Altan Erkekli ve Veysel Diker’in sahnelediği ‘Şifa Niyetine’ isimli tiyatro gösterisi vatandaşlarla buluştu

İLK olarak belediyenin ilçeye kazandırdığı Kitap Kafe’de çocuklar için Mindo isimli pantomim gösterisi düzenlendi. Pantomim sanatçısı İlker Kılıçer, çok sayıda çocuğun izlediği gösteride adeta devleşti.

NAZIM OKUMALARI

USTA tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem ‘Nazım Okumaları’ isimli programa imza attı. İsmail Uygur Kültür Merkezi Sinema Salonundaki etkinliğe katılım yoğun oldu. Nazım Hikmet’in şiirlerinin ezgiler eşliğinde okunduğu, Kuvayı Milliye öykülerinin canlandırıldığı gösteri büyük alkış aldı. Günün finalinde ise Türk Tiyatrosunun en önemli sanatçılarından Altan Erkekli’nin hayat hikayelerini anlattığı, yine ünlü oyuncu Veysel Diker’in de türkülerle eşlik ettiği ‘Şifa Niyetine’ isimli tiyatro gösterisi vatandaşlarla buluştu.

MÜZİKTEN BERİ; SÖZDEN ÖTE

İSMAİL Uygur Kültür Merkezi’nde sahne alan Altan Erkekli ve Veysel Diker, “Şifa Niyetine’’ adlı oyunlarıyla Torbalılılardan büyük alkış aldı. Tiyatroseverler, Altan Erkekli’nin yaşanmış hikayelerini anlattığı, Veysel Diker’in babasından duyup bugün ve yarın dinleyebileceği şekilde söylediği türküleriyle keyif bir oyun izledi. “Müzikten beri; sözden öte” sloganıyla sahnelenen oyunda, günden güne dünyanın tükettiği insana şifa niyetine bir gösteri sunuldu.

Seyirciler, müzikle süslenen yaşanmış hikayelerin anlatıldığı oyunda Altan Erkekli ve Veysel Diker’in muhteşem performansını ayakta alkışladı. Usta sanatçılar Zihni Göktay ve Ayşenil Şamlıoğlu’nu da sahneye davet ederek Torbalılılara seslenen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Böylesine ustaları kentimizde ağırlamak, sizlerle buluşturmak, sizlerin de salonları sanat için hınca hınç doldurmanız bizleri çok onurlandırıyor. Tiyatro festivalimiz devam ediyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.