SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da sera sistemine büyük ilgi

Bu haber 23 Temmuz 2021 - 0:56 'de eklendi.

Yeni iş kapısı haline gelen sera sistemi giderek yaygınlaşıyor. Bu üretim tarzı köylülerin yeni kazanç kapısı olmuş durumda.

ENDÜSTRİYEL tarım alanında yatırımların artmasıyla kimi zaman ilçedeki çiftçiler bu ihtiyaca cevap vermekte zorlanıyor. Özellikle Torbalı’da hızla artan seracılık, tarım sektöründe hareketliliğin yaşanmasına neden olurken, gerek vatandaşların, gerek tarım sanayisinin ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Torbalı’nın birçok bölgesinde hızla yayılan seralarda, yaz kış ürünler üretilerek piyasaya satışa sunuluyor. Talebe cevap vermek adına yapılan bu yatırımlarda, çiftçiler, daha çok verim ve daha kaliteli ürün aldıklarını belirtiyor. Yaygın olarak Kaplancık Köyü’nde yapılan bu üretim tarzı şimdilerde diğer köylere de sıçramış durumda. Özbey, Yeniköy, Ahmetli, Atatürk Mahallesi, Arslanlar ve daha birçok bölgede seracılık yaygın hale geldi.

KURULAN SERALARDA KIŞLIK VE YAZLIK BİRÇOK SEBZE YETİŞTİRİLİYOR

TORBALI çiftçisinde yeni bir başlangıç olarak değerlendirilen seracılık, üreticilerin en büyük gelir kaynağı olmuş durumda. Her geçen gün yaygınlaşan sera alanlarında, yazı kış kolaylıkla ürünler yetiştirilebiliyor. Seracılık faaliyeti özellikle kentin dağ köylerinde yaygınlaşıyor. Kaplancık, Şehitler, Arslanlar, Yemişlik, Çaybaşı, Subaşı bölgelerinde bulunan vatandaşların büyük bir bölümü geçimini seracılıkla sağlıyor. Arazilere kurulan seralarda kışlık ve yazlık birçok sebze yetiştiriliyor. Seralar da yetiştirilen ürünlerinde organik olduğu belirtiliyor. Seraların büyük çoğunluğunda, hayvan gübresi dışında bir gübre kullanılmıyor. Bu sayede ürünlerin daha kaliteli oldu belirtilirken, verimin ise yüksek seviyede olduğunun altı çiziliyor. CEMİL ZEYBEKER

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.