SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘sakız eylem planı’ seferberliği başlatıldı

Bu haber 28 Mart 2022 - 3:05 'de eklendi.

TORBALI’DA hayata geçirilen “Sakız Eylem Planı” kapsamında yetiştirilen sakız ağaçları, doğal yetişme alanı olan Çeşme Yarımadası’nda ekonomiye kazandırılıyor.

LOJİSTİK öneme sahip sakız ağaçları halk arasında “altın damlayan ağaç” olarak adlandırılıyor. Geçmiş dönemlerden bu yana gıda, kozmetik, tıbbi ve aromatik ürünler sektöründe kullanılan sakız, çok kıymetli bir ticari ürün niteliği taşıyor. Ancak üretiminin yapılamaması nedeniyle yok olmanın eşiğine geldi.

DÜNYADA üretimi ve ticareti Yunanistan’ın tekelinde olan sakız üretiminin Türkiye’de yeniden canlandırılması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü, 2014 yılında “Sakız Eylem Planı”nı hayata geçirdi.

BU kapsamda Torbalı, en önemli üretim merkezlerinden biri oldu.  Türkiye’nin en önemli fidanlık üretim merkezlerinden biri olan Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü yetkilileri, eylem planı kapsamında sakız fidanı üretmek için uzun süredir çalıştıklarını belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.