SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da rekor yağış yağdı, yağmura doyduk

Bu haber 29 Ocak 2021 - 9:14 'de eklendi.

Aralıklarla gece, gündüz yağan yağmur, Torbalı’yı adeta suya doyurdu. Son 2 haftada kaydedilen yağmur miktarı, Torbalı’nın uzun yıllar yağış ortalamasını katladı. Göletler doldu, ova sular altında, toprak ise suya doydu.

TORBALI’YI etkisi altına alan sağanak yağmur, zaman zaman şiddetini arttırarak devam ediyor. Son 2 haftada aralıklarla yağan yağmur, Torbalı’nın yer altı ve yer üst sularının dolmasına neden oldu. Fetrek, Menderes ve Çevlik çayları dolup tasmaya başladı. Günlerdir devam eden yağmur nedeniyle toprak suya doydu. Yağışların devam edeceği konusunda Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıda bulunurken, özellikle yaz döneminde kuraklık gibi bir sıkıntının yaşanmayacak olması üreticiyi sevindiriyor.

KURAKLIK YOK

BU kış yağmur bir yağdı, pir yağdı. Özellikle son haftalarda kısa aralarla devam eden yağmur, Torbalı ovasını, yer altı sularını ve göletlerini suya doyurdu. Dönem dönem şiddetlenen yağmur, her ne kadar hayati olumsuz etkilese de yaz aylarında olası bir kuraklık tehlikesinin de önüne geçti. Son dönemlerde etkili olan yağmur, toprağın suya doymasını sağladı. Düşen her damla yağmur, adeta toprağa şifa oldu. Yaz döneminde dere yatakları temizlendiği için aşırı yağış derelere olumsuz etki yapmadı. Geçtiğimiz yıllarda dere yatakları ıslah edilmediği için şiddetli yağmurlar sonucunda dereler tasarken ova ise sular altında kalıyordu.

TARLALAR ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ

IZMİR’İN verimli arazilerine sahip olan Torbalı ovası, son yağışlarla suya doydu. Ocak ayının ilk haftalarından itibaren etkili olan yağmur yüzünden tarlalar çamur deryasına dönerken, üretici ise hava şartlarının düzelmesini bekliyor. Öte yandan Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre sağanak yağmur hafta sonuna kadar etkili olacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.