SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘pembekurt ve yeşilkurt’, tuzak asımı ve kontrolleri yapıldı

Bu haber 03 Temmuz 2021 - 22:20 'de eklendi.

Bir dönem pamuğun başkenti olan hatta adını bir mahalleye veren son yıllarda üretimi yeniden artmaya başlayan pamuğu zararlı kurtlardan korumak için feromon tuzaklar kuruluyor.

TORBALI İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, pamuk üretimini olumsuz etkileyen yeşil kurt ve pembe kurt gibi zararlılara karşı önleyici tedbirler alınıyor. Yeşil kurt ve pembe kurt çıkış dönemi ve popülasyon yoğunluğunu tespit etmek amacıyla başlatılan tuzak yöntemi için pamuk tarlaları belirlendi. Bu tarlalara ‘feromon tuzak’ kuruldu.

TUZAKLARI kuran Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kurulan tuzaklarla yeşil kurt ve pembe kurdun pamuk üretimindeki zararlı popülasyon seviyesinin ölçüleceğini ifade etti.

ARAZİDEKİ tüm zararlıları yok etmek istemedikleri için bu yönteme yöneldiklerini belirten ekipler, “Bu uygulama ile ilaçlı mücadelenin önüne geçeceğiz. Zirai ilaç kullanarak tüm böcekleri yok etmektense, yararlı böcekleri tespit edip, bunlara yönelik mücadele yapılabilecektir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.