SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da parmakla gösterilecek bir proje

Bu haber 22 Nisan 2022 - 22:58 'de eklendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, Torbalı’da müthiş bir çevre dostu proje yürütmeye başladı.

KONUYLA ilgili detayları bizzat paylaşan Işıkkaya şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakanlığımız, öğrencilerimize temel eğitim seviyesindeyken çevre bilincini, sürdürülebilirlik kavramını ve bunlara ilişkin uygulamaları göstermek ve aynı zamanda uygulatmak maksadı ile “Çevre Dostu 1000 Okul Projesi”ni faaliyete geçirmişti. Proje kapsamında ilçemizden Kazımpaşa İlk ve Ortaokulu da altyapı ve donatım açısından sürdürülebilir enerji ile buluşturulacak. Enerji tüketimini azaltmak, yenilenebilir enerjiye yönelmek, su tasarrufunu sağlamak çok önemli. Geleceğin bireyleri olan öğrencilerimizde geri dönüşüm ve sıfır atıp konularından farkındalık oluşturmak çağımızın en büyük kazanımıdır. Bu hedef doğrultusunda bir dizi çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaya da devam edilecektir. İlk olarak, bu projenin ilk basamağı da sayılabilecek “Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği” ders olarak okutulmaya başlandı. Çevre bilinci seminerleri ve eğitimleri verildi.”

UYGULAMADA SES GETİRECEK İŞLER

PROJENİN başından sonuna takip edeceğini vurgulayan Işıkkaya uygulamadaki faaliyetler konusunda da bilgi verdi: “Uygulamada 21. yüzyılın gerekliliği çalışmalar yürütülecek. Okullarımıza güneş enerjisi panelleri yerleştirilecek ve güneşlenme süresi zaten yüksek olan ilçemizde yenilenebilir enerji kaynakları ön plana çıkartılacak. Yağmur suyu depolama üniteleri kurulacak yağmur suyunun verimliliği bitkilere aktarılarak su tasarrufu da oluşturulacak. Yine bu bağlamda okullarımızdaki su israfını önlemek için musluklar sensörlü musluklarla değiştirilecek, elektrik sarfiyatını azaltmak için aydınlatma fotoselli hale getirilecektir. Kütüphaneler sıfır atık kütüphanelerine dönüştürülecek, kullanılmayan malzemelerin nasıl yeniden kullanıma sokulduğu deneyimlenip öğrencilerin hayatına yeni bir bakış açısı getirilecektir. Organik atıklar kompost makineyle gübreye dönüştürülecek, okul bahçelerinde bitkiler yetiştirecektir ve nihayetinde bütün bu uygulamalar doğa bilincinin artırılmasına katkı sağlayacak ve parmakla gösterilen bir projeye dönüşecektir.”

PROJEYİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYOR

DOLU dolu bir içeriğe sahip olan projeyi başka okullarda da uygulatmak isteyen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya açıklamalarını şu şekilde bitirdi: “Projeye dâhil olan okullardaki uygulamaları ve farkındalığı ilçemizdeki bütün okullara yaymak temel amacımız ve geleceğimizin teminatı için kaçınılmaz zorunluluğumuzdur. Bu bağlamda Kazımpaşa İlk ve Ortaokulunda başlayan proje gelecek nesiller için ihtiyaç değil zorunluluktur. Bu dönüşümü bütün okullarımızda yaygınlaştıracak ve ilçemizin bütün genç kuşaklarını geleceğe emin adımlarla ulaştırmaya çalışacağız.” Kazımpaşa Ortaokulunda gerçekleşen faaliyetlere Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve ilçe protokolü de iştirak etti ve öğrencilerle okul bahçesini yeşillendirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.