SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da panik yapılacak bir durum yok

Bu haber 16 Eylül 2021 - 1:53 'de eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim ve öğretimin devam etmesi yönündeki kararlı duruşu ile yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen yüz yüze eğitime başladı. İki hafta içinde okullarda çıkan vakalar kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

VELİLER ARTIK DAHA DUYARLI

ZAMAN zaman basında yer alan vaka ve karantina haberleri öğrenci velilerinde tedirginlik yaratsa da ezici bir çoğunluk kararını yüz yüze eğitimden yana kullanıyor ve eğitimin aksamaması yönünde tutum sergiliyor.

UZMANLAR ve eğitimciler ise okullarda küresel salgına rağmen egitim ve öğretimin devam etmesi yönünde görüş belirtiyor. Gerekli tedbirler alındığı takdirde virüsle birlikte yaşamak ve eğitim-öğretim çalışmalarına devam etmek mümkün. Toplum genelinde aşılamanın yaygınlaşması ile durumun daha iyiye gideceği ifade ediliyor.

TORBALI’DA PANİK YAPILACAK BİR DURUM YOK

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Torbalı ilçesinde çıkan bir kaç vaka, öngörülen sayının oldukça altında. İlköğretim haftası programında bir konuşma yapan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, yerel basın mensuplarının okullarda görülen pozitif vakalarla ilgili yapılan haberlerin abartılmasının ve yetkililerden bilgi alınmadan haber yapılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını, eğitim camiası tarafından verilen emeklere ve sürdürülen olumlu sürece zarar verdiğini ifade etti. Tosun, “eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz okullarımızda tüm tedbirleri titizlikle uygulamaktadırlar. Bizler İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak gerek şube müdürlerinin gerekse okul sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarımız ile birlikte sahada sürekli inceleme halindeyiz. Herhangi bir olumsuz durumun oluşmaması için sürekli teyakkuz halindeyiz. Ortaya çıkan vakalar okullarımızdan ve öğrencilerimizden kaynaklı değildir. Velilerimizden çocuklarına bulaşma yoluyla vakalar görülmüştür. Pozitif vaka görülen öğrencilerimize derhal algoritma uygulanarak okula gelmemesi sağlanmaktadır. İkinci vaka halinde ise sınıf kapatılmamakta, uzaktan eğitime geçilmektedir. Bu konuda kesinlikle bir ihmal söz konusu değildir ve süreç bu şekilde işlemeye devam edecektir. Basın mensubu arkadaşlarımın biz eğitimcilerin emeklerini görmezden gelmeyeceklerine ve velilerimizi tedirgin edici haberlere yer vermeyeceklerine inanıyorum. Çocuklar hepimizin çocuklarıdır ve eğitimden mahrum kalmamaları için işbirliği içinde bu zor günleri aşmalıyız” şeklinde konuştu.

Diğer yandan vaka görülen sınıfların uzaktan eğitime geçerek eğitim ve öğretime ara verdikleri, yüz yüze eğitime 14 gün ara verdikten sonra yeniden okullarına geri dönecekleri belirtildi. Okula ara veren öğrenciler, “şimdi gidiyoruz ama yine geleceğiz” diyerek yüz yüze eğitimi sürdürme kararlılıklarını göstermiş oldular.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.