SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da özel öğrencilerin sayısı arttı

Bu haber 23 Şubat 2021 - 0:41 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı itibariyle Torbalı ilçesinde eğitim ve öğretim gören özel eğitim öğrenci sayısı, kaynaştırma grubu öğrencileriyle birlikte 443’e ulaştı.

39 OKUL bünyesinde açılan toplam 68 özel eğitim sınıfında eğitim gören özel gereksinimli öğrencilere kadrolu ve ücretli öğretmenlerle birlikte yaklaşık 120 özel eğitim öğretmeni ders veriyor. Nüfusu 190 bine yaklaşan Torbalı’da 45 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü göz önüne alındığında her yüz öğrenciden birinin özel gereksinimli olduğu görülüyor. Okula gidemeyen 17 öğrenciye ise evde eğitim veriliyor.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİMİZ ÖNCELİĞİMİZDİR

6 YIL önce göreve ilk başladıklarında Torbalı genelinde 8 özel eğitim sınıfı bulunduğunu, bu sayıyı 68’e çıkardıklarını belirten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer TOSUN, “her zaman söylediğimiz gibi, önceliğimiz özel öğrencilerimizdir. Sağlıklı öğrencilerimiz bir şekilde kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorlar. Ancak hayata dezavantajlı başlayan veya sonradan özel gereksinimli olan çocuklarımıza elimizden gelen tüm desteği sağlamalıyız. Bir taraftan sağlık sorunları nedeniyle büyük zorluklarla yaşamaya çalışan bireyleri toplum olarak ve eğitim camiası olarak sahiplenmeli ve onlara en iyi ortamları sunmalıyız. Biz göreve gelir gelmez ilk olarak özel eğitim sınıflarımızın yaygınlaştırılması konusunda planlamalarımızı yaptık. Torbalı’da bulunan tüm okullarda özel eğitim sınıfı açılması noktasında hedef belirledik. Çok yol aldık ancak daha yapmamız gereken çok iş var. Tüm okul müdürlüklerime okullarında özel öğrencilerimize yer açılması konusunda talimat verdik. Özel öğrencilerimizi toplumdan uzak tutamayız. Bilakis onlara en güzel yerleri açmalıyız ve sağlıklı öğrencilerimizin gözlerinin önünde olmalılar. Sağlıklı öğrencilerimiz onlara sahip çıkmalı ve destek olmalılar. Vicdan ve merhamet duyguları gelişmeli. Farkındalık duyguları gelişmeli” şeklinde konuştu.

KİMSE BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMESİN

TORBALI’DA bulunan tüm resmi ve özel eğitim kurumlarını tek tek ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer TOSUN, tüm özel eğitim sınıflarının fiziki durumlarını iyileştirdiklerini ve eğitim-öğretim araç, gereç, materyal ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Evde eğitim hizmetleri de dahil tüm özel eğitim sınıflarının öğretmen görevlendirmesini tamamladıklarını belirten TOSUN, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Gülen Gözler” isimli proje kapsamında özel eğitim sınıflarında görev yapan öğretmenlerin yeterliliklerinin geliştirilmesi, veli eğitimleri ve özel öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Sağlıklı olan her bireyin her an engelli olma ihtimalinin olduğunu belirten TOSUN, “Kimse bana bir şey olmaz demesin. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli olan bireylerin tümü doğuştan engelli olmadı. Sonradan fiziksel veya bireysel engelli olan binlerce insan var. Mutlu bir şekilde yaşarken her an bir kaza veya hastalık neticesinde zihinsel veya bedensel bir engele sahip olabiliriz. Bu nedenle çevremizde yaşayan gerek zihinsel gerekse bedensel engelli tüm bireylere toplum olarak kol kanat germeli, empati kurmalı, yaşadıkları zorlukları yüreğimizde hissetmeli ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntıların farkında olmalıyız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.