SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘Orman Benim’ kampanyası düzenlendi

Bu haber 07 Mayıs 2024 - 12:52 'de eklendi.

Torbalı’da, orman yangınlarını önlemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Orman Benim’ kampanyası başlatıldı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, yaptığı konuşmada, kampanya ile orman yangınlarına karşı bilinç oluşturmanın hedeflendiğini söyledi.

TORBALI’DAKİ ormanda düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Ercan Öter, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş, davetliler ve öğrenciler katıldı.

KATILIMCILAR, Tarım ve Orman Bakanlığınca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında çöp topladı ve yabani otları temizledi.

KAYMAKAM Ercan Öter, “Ormanlar aslında bir filtre. Hem havayı hem de toprağı bir filtre gibi temizliyor. Çöplerle ormanı kirlettiğinizde öncelikle bu filtre vazifesini engelliyorsunuz. Plastik, cam gibi bazı çöpler, yanıcı maddeler yangına da sebebiyet veriyor.”

BU bilinci kazanmanın önemine değinen Öter, “Bu bilinç zümrüt yeşili ormanlarımızı koruma, muhafaza etme ve ülkemizi daha da yeşil hale getirme bilincidir. Bu bilinci öncelikle çocuklarımıza vereceğiz. Ormanlar aslında bir filtre. Hem havayı hem de toprağı bir filtre gibi temizliyor. Çöplerle ormanı kirlettiğinizde öncelikle bu filtre vazifesini engelliyorsunuz. Plastik, cam gibi bazı çöpler, yanıcı maddeler yangına da sebebiyet veriyor” diye konuştu.

ÖTER, bu kapsamda ormanların, yol kenarlarının temiz tutulması için her arabada birer çöp poşeti bulunması gerektiğini, ormanlık alanlarda yapılan piknik, yürüyüş gibi aktiviteler esnasında da atıkların çevreye atılmaması gerektiğinin altını çizdi.

PLASTİKLERİN doğada çözülmediğini dile getiren Ercan Öter, “Plastik doğada yüzlerce yıl yaşıyor. Hayvanlara, bitkilere zarar veriyor. Plastiğin hepimize zararı var. Yiyeceklerimize, içeceklerimize bulaşıyor. O yüzden çok dikkatli olmamız ve geri dönüşüme önem vermemiz gerekiyor. Bu etkinliğinde bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah çocuklarımızın bilinci arttıkça ülkemizin orman varlığı da artacaktır” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.