SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘okul kantin denetimleri’ tam gaz devam ediyor

Bu haber 16 Mart 2023 - 22:18 'de eklendi.

Torbalı ilçesinde okul kantinleri, yemekhaneler ve okul çevresi gıda işletmeleri denetlendi. Bakanlığın talimatıyla harekete geçen ekipler, çocukların sağlıklı beslenmesi ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla denetimlere aralıksız devam ediyor

YAPILAN açıklamada, ‘Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, güvenilir gıdaya ulaşması noktasında hem okul kantinlerinde hem de etraftaki işletmelerde denetimlerimize devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği protokolü ile düzenlenen 2020/8 Sayılı Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar Ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi doğrultusunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü İşbirliği ile oluşturulan İlçe Denetim Ekibi, Torbalı’da bulunan okullarımızda öğrenci tüketim  alanlarının, hijyen koşullarına uygunluğu ile ilgili denetimlerine devam etmektedir’ denildi.

YASAKLI YİYECEKLER

OKUL sağlığı bilim kurulu karar tutanağına göre eğitim kurumlarının yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfeleri gibi yerlerde satışı yapılacak gıda ve içeceklerin kriterleri belirlendi. Eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içecekler arasında enerji, gazlı, aromalı, kolalı içecekler, aromalı doğal mineralli içecek, aromalı şurup, aromalı içecek tozu, aromalı su, meyveli içecek, meyveli içecek tozu, meyveli doğal mineralli içecek, yapay soda, meyveli şurup, sporcu içecekleri, sporcu suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi olduğu öğrenildi. Ayrıca kızartmalar, cipsler, gevrek çerezler ve tüm çikolata türlerinin de satışının yasak olduğu bildirildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.