SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da öğretmenlerin mesleki çalışmaları devam ediyor

Bu haber 11 Şubat 2021 - 12:58 'de eklendi.

Türkiye genelinde yaklaşık 19 milyon öğrencinin sömestre ve ara tatili devam ederken yaklaşık 1 milyon öğretmene yönelik mesleki çalışma programı başladı.

8 ŞUBAT – 12 Şubat tarihleri arasında yürütülecek olan Meslek Çalışma Programı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenlere yönelik sunuş konuşmasıyla başladı.

TORBALI’DA 2067 ÖĞRETMEN MESLEKİ ÇALIŞMADA

2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında 34.884 öğrencinin örgün eğitim aldığı, açıköğretim öğrencileri ile birlikte toplam 41.682 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Torbalı ilçesinde 2067 kadrolu öğretmen görev yapıyor. Sözleşmeli, ücretli ve özel okullarda görevli öğretmenlerle birlikte bu sayı 2521’i buluyor. Kadrolu öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Mesleki Çalışma programı bu yıl birinci dönem olduğu gibi uzaktan erişim ile gerçekleştiriliyor.

ÇOK YÖNLÜ GELİŞTİRME VE YETİŞTİRME PROGRAMI

5 GÜN sürecek Mesleki Çalışma Programı öğretmenler için zengin bir içerik sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürütülen program çerçevesinde; eğitim yöneticilerine yönelik seminer programları, EBA eğitim portalı üzerinden izlenebilen mesleki yetiştirme videoları, yüz yüze eğitime geçişte izlenecek hibrit eğitim süreçlerinin planlanması, öğrencilerin eksiklerinin giderilmesine yönelik tamamlayıcı eğitim programlarının planlanması, özel gereksinimli öğrencilere yönelik davranış değiştirme yöntemleri, mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik “Mesleğim Hayatım” portalının tanıtılması, 8. Sınıf öğrencilerine yönelik mesleki tanıtım ve yönlendirme çalışmaları, öğretmenlere yönelik sanatsal etkinlikler, sosyal ve kültürel etkinlikler, söyleşi ve dinleti etkinlikleri ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak daha birçok eğitim ve etkinlik yer alıyor.

TOPYEKÜN EĞİTİM

EĞİTİMİN sadece öğrencilere yönelik bir hizmet olmadığını belirten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer TOSUN, “Eğitim anne karnında başlayan ve mezuniyeti ancak ölüm olan bir süreçtir. Hayatta olduğu sürece her fert küçük-büyük, kadın-erkek, zengin-fakir, genç-yaşlı, sağlıklı-özel gereksinimli ayrımı yapılmaksızın eğitim ve öğretime devam etmekle mesuldür. ‘Ben okudum, mezun oldum, bitti’ diye bir şey yok. Eğitim ölene kadar devam eder. Hangi mesleği icra ederse etsin her birey kendini eğitmek ve yetiştirmek zorundadır. Sahip olduğumuz akıl ve irade sürekli gelişmeye ve güncellemeye muhtaçtır. Bu nedenle eğitim, mesleki eğitim ve gelişim mutlaka sürdürülmesi gereken süreçlerdir. Bakanlığımız bu anlamda özellikle son yıllarda oldukça zengin mesleki çalışma programları hazırlıyor. Eğitimci camiası olarak, öğretmeniyle, yöneticisiyle bu programlardan istifade ediyoruz. Öğretmen ve eğitimci yetiştirme programları sadece bunlardan da ibaret değil. Hizmet-içi eğitim programlarında çok geniş bir eğitim programı var ve öğretmenlerimiz MEBBİS üzerinden istedikleri eğitim programlarına dahil olabiliyorlar. Temennimiz tüm eğitimcilerimizin meslek hayatları boyunca bu tür eğitim programlarını etkili bir şekilde takip etmeleridir” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.