SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da marulun ekim alanı çoğaldı

Bu haber 22 Ocak 2021 - 12:32 'de eklendi.

Çiftçiler marul ekimine ağırlık verdi. 3 ayda hasada hazır olan marulun ekim alanı çoğaldı.

TORBALI’DAKİ tarım arazilerinde her yıl belirli ürünlerin ekim alanı fazla oluyor. Yaz aylarında domates, karpuz kış sezonunda ise pırasa, karnabahar ve lahana en fazla ekimi yapılan ürünler arasında yer alıyor. Plansız ekimden dolayı her yıl fiyatların değişkenlik gösterdiği tarım arazilerinde çiftçiler alternatif ürünlere yönelmeye başladı. Gelen talebi değerlendiren çiftçiler dar alanlara fazla ekimi yapılmayan alternatif toprak mahsullerini ekiyor. Geçtiğimiz yıllarda hazır çim ekimine yönelerek kar oranını arttıran çiftçiler, son olarak marula yöneldi.

TARIM ARAZİLERİNİN BÜYÜK KISMINA MARUL EKİMİ YAPILIYOR

TARIM arazilerini boş bırakmak istemeyenler marul ekmeye başladı. Üreticiler Atatürk ve 7 Eylül mahallelerinde bulunan tarım arazilerinin büyük bir kısmına marul ekimi yapmaya başladı. Diğer ürünlere kıyasla yetiştirilme maliyeti daha az olan marul, sadece 3 ay içerisinde hasada hazır hale geliyor. Pazar tezgahlarında satış fiyatı 2 liraya kadar çıkan marul tarladan çıkış fiyatı ise 50 kuruş ile 1 lira arasında değişiyor.

DEKARA YAKLAŞIK 7 BİN TANE MARUL EKİLİYOR

MARUL üretimi yapan çiftçilerden olan Bekir Demir, “Salata ve marul tek yıllık serin iklim sebzesi olarak adlandırılıyor. Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde açıkta ve örtü altında değişik mevsimlere uygun olarak ıslah edilmiş çeşitlerle arka arkaya yılın 12 ayı üretim yapmak mümkün oluyor. Dekara yaklaşık 7 bin tane marul ekiliyor. Bu yıl 200 dekara marul ekildi. İlçede yetiştirilen marulu genellikle çiğ köfte satışı yapanlar alıyor. Son yıllarda çiğ köfte satan yerlerin sayısının artması marula talebi arttırdı. Çiftçiler de bu fırsatı değerlendiriyor. Şuanda ilçede çiğ köfte satışı yapan yerlerin büyük bir kısmının marul ihtiyacı Torbalı’daki tarıma arazilerinden sağlanıyor” dedi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.