SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da kütüphanesiz okul kalmayacak

Bu haber 21 Kasım 2021 - 23:00 'de eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak isimli proje kapsamında çalışmalar hızlandı.

PROJE kapsamında ülke genelinde ilk iki ay içinde 57 bin 108 okulda kütüphane kurulacak. Okullara bir kütüphane kurulması için ortalama 50 bin TL kaynak gönderiliyor.

İL VE İLÇE MÜDÜRLERİ KÜTÜPHANELER İÇİN TOPLANDI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak isimli proje kapsamında her okula bir kütüphane kazandırılması, kütüphanesi olan okulların kütüphanelerinin modernleştirilmesi ve kütüphane kurulacak yeri olmayan okullarda koridor ve bekleme bölümü gibi yerlere kitaplıklar yapılması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür’ün İzmir ilinde 30 ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı gerçeklestirmesinin ardından Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da Torbalı’da bulunan 90 resmi okul müdürü ile bir toplantı gerçekleştirdi.

TORBALI OKUYOR PROJESİ BÜYÜK YOL ALDI

7 YIL önce göreve başlar başlamaz “Okumak Yaşamaktır” sloganıyla “Torbalı Okuyor” projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Tosun, bugüne dek Torbalı’da tam 36 okulda kütüphane kurduklarını belirtti. Köy okullarının kitap ihtiyacını bizzat kendisinin karşıladığını söyleyen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun, “İlçemizde 7 yıldır sürdürdüğümüz Torbalı Okuyor Projesi büyük mesafe aldı. Çocuklarımızın kitaplarla buluşmasını, o güzel hayal dünyalarına kitapları da dahil etmelerini önemsiyoruz. Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanyanın bizim için özel bir anlamı ve değeri vardır. Son derece hayırlı bir iş olan Kütüphane kurma yarışında biz de varız diyoruz. tüm okullarımızda kütüphane kurulması ve kütüphanelerimizin en donanımlı şekilde modernize edilmesi için bu hayırlı çalışmaya herkesi davet ediyorum” şeklinde konuştu.

YAŞAYAN ŞEHİT KÜTÜPHANELERİNE BÜYÜK ÖVGÜ

TÜRKİYE genelinde bugüne dek 84 kütüphane kurulmasını sağlayan ve 10 Kasım 2018 tarihinden bu zamana kadar büyük işler başaran Yaşayan Şehit Kütüphaneleri projesinden büyük övgüyle bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, bu proje kapsamında Torbalı ilçesinde toplam 7 Okula kütüphane kazandırıldığını ve projede başta Akın Parlak ve emeği geçen tüm paydaşlara müteşekkir olduklarını belirtti.

GEÇEN yıl Subaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan Sonay Nar ve İlçe Jandarma komutanlığı katkısıyla da bir kütüphane kurulduğunu bunun yanı sıra geçen yıl Birleşmiş Milletler Göç Örgütü ve Torbalı Kaymakamlığı işbirliği ile 100bin TL kaynak ile okullara kitap alındığını ifade eden Tosun, Torbalı ilçesinde görev yapan okul müdürlerinin kurum ve kuruluşlar ve hayırseverlerle görüşerek okullarına kitap desteği sağladıkları için büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından Torbalı’da kurulan Bilsem (Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Öğrencilere yönelik Bilim ve Sanat Merkezi) 350bin tutarında kütüphane ve 150bin tutarında robotik sınıfı kurulduğunu söyleyen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun kitap okumaya verdiği önemin altını çizerek Torbalı ilçesinde tüm hayırseverleri kütüphane kurmaya çağırdı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.