SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da kütüphaneler haftası kutlanıyor

Bu haber 31 Mart 2021 - 10:30 'de eklendi.

29 Mart- 4 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Okul idarecileri ve öğretmenler, öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek okuma alışkanlığının kazandırılması yönünde toplumsal farkındalığın artmasını hedefliyorlar.

TORBALI Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan kitap okuma etkinliğinde öğretmenler ve öğrenciler birlikte kitap okudular. Etkinlik saatinde okuldaki tüm derslik ve diğer bölümlerde kitap okuma faaliyeti yapıldı .

DOĞRU KİTAP SEÇİMİ ÖNEMLİ

TORBALI ilçesinde tüm okullarda kütüphane açılması için yürütülen kampanyanın devam ettiğini belirten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, hemen hemen tüm okullarda okulun kapasitesini karşılayacak bir kütüphanesinin olduğunu belirtti. Kütüphanesi olmayan bir kaç okulda ise derslik kitaplıklarının oluşturularak öğrencilerin kitaplara erişimini sağladıklarını ifade etti. Özellikle Şehit Kütüphaneleri projesinin tüm okullara büyük değer ve renk kattığını belirten Tosun, projeyi hayata geçiren ve emek veren herkese teşekkür etti.

KÜTÜPHANELER Haftası nedeniyle bir de mesaj yayınlayan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, öğrencilerin özellikle seviyelerine uygun kitapları okumalarının önemine işaret ederek doğru kitabı seçmenin önemine değindi. Milli ve manevi değerlerimize zarar verebilecek, ideolojik ve yanlı yayınlardan çocuklarımızın ve gençlerimizin uzak durmaları konusunda uyarıda bulunan Tosun, her kitabın masum olmadığını, kitap seçiminin çok önemli olduğunu ve bu konuda öğretmenlere ve velilere büyük görev düştüğünü ifade etti.

KÜTÜPHANELER HAFTASI İLE İLGİLİ MESAJINDA TOSUN,

“BAZEN bir kitap bir insanın hayatını değiştirebilir. Medeni toplumlar seviyesine ulaşmak istiyorsak yapmamız gereken ilk şey okumaktır. Yüce İslam dininin ilk emri olan “oku” hitabı, hiç şüphesiz insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için yakılan bir ışıktır. Kütüphaneler haftasını kutlarken hayatınızın kitaplar kadar masum, kitaplar kadar olgun, kitaplar kadar sevgi dolu geçmesini dilerim” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.