SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da Kütüphaneler Haftası dolu dolu geçti

Bu haber 05 Nisan 2023 - 10:18 'de eklendi.

Bu yıl 59. kez kutlanan Dünya Kütüphaneler Haftası kapsamında, Torbalı’da çeşitli etkinlikler yaparak kitap ve kütüphanenin önemine dikkat çekildi.

HER yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Dünya Kütüphaneler Haftasında bu yıl Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, haftayı dolu dolu geçirerek öğrencilerin kütüphanelere gitme alışkanlığı kazanmaları konusunda çalışmalar yapıldı.

İLÇE Halk Kütüphanesi’nde yapılan programa, Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Millî Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya ile protokol üyeleri katıldı. İlçe kütüphanesine üye olan öğrenciler ve vatandaşların hediyelerini, İlçe Kaymakamı Ercan Öter ve protokol üyelerinden teslim aldı.

YAPILAN açıklamada, “Hafta boyunca kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsettik. Kütüphanede arama ve araştırma yapma yöntemlerini, kütüphanede nasıl davranılması gerektiği konularını anlattık. Kütüphaneye abone olma, ödünç kitap alma, kütüphanenin bilgisayar bölümünden ve akıl ve zeka oyunları alanından yararlanma gibi konularda da kütüphane yetkililerinden bilgiler aldık. Derslerimizi mümkün olduğunca okul kütüphanelerinde işledik. Kitap sayılarımızı artırdık. Kısacası haftayı dolu dolu geçirdik” dedi.

AÇIKLAMAYA şu şekilde devam edildi; “Halk kütüphanelerinin amacı, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına geniş ölçüde katkıda bulunan düşünce özgürlüğünün bayrağı olan ve verdiği hizmetleriyle yaygın eğitim kurumları arasında önemli bir yeri olan kütüphane hizmetlerini tanıtarak vatandaşlarımızın bu kuruluşlardan daha çok yararlanmasını sağlamaktır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.