SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da kuraklığın izleri yağışlarla siliniyor

Bu haber 07 Şubat 2021 - 11:15 'de eklendi.

Torbalı’da kuraklığın izleri, son haftalarda etkili olan yağmur yağışlarının ardından silinmeye başladı.

TORBALI’DA sulak alanların tekrar eski durumuna dönmesiyle, yaz aylarındaki kuraklıkla tehlikeye giren sulak alanlarda yeniden normal su seviyelere ulaşılmaya başlandı. Yağışlarla kuş ve diğer canlıların popülasyonunun artmasını beklediklerini ifade eden uzmanlar, sorumluluk alanları olan Torbalı’da sulak alanların korunması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

SON DÖNEMDEKİ YAĞIŞLAR SU REZERVİNİ ARTIRDI

TÜRKİYE’NİN tür çeşitliliği bakımından önemli bir coğrafyada olduğunu söyleyen uzmanlar, “Bu yaz ülkemizde ciddi bir kuraklık görülmekteydi. Su seviyelerimiz oldukça düşmüştü, ancak son dönemdeki yağmur yağışıyla ülkemizin tamamında olduğu gibi Torbalı’da da sulak alanlarda da çok ciddi bir su rezervi artışı oldu. Bu durum, sulak alanlarda yaşayan canlıların çoğalmasına sebep olmaktadır. Biz de bunu memnuniyetle müşahede ediyoruz. Sulak alanlarımız hemen hemen eski seviyelerini yakalamak üzere. Şubat ve mart aylarında eski seviyeleri yakalayacaktır” ifadeleri kullanıldı

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.