SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘köy yumurtası’na talep fazla

Bu haber 18 Temmuz 2022 - 22:41 'de eklendi.

Organik ürünlere ilginin artmasıyla birlikte köy yumurtasına da talep artıyor. Pahalı olan köy yumurtasını alamayan vatandaşlar bahçelerine kurdukları kümeslerde kendi yumurtalarını üretiyor.

SON zamanlarda zirai alanda artan kimyasal ilaçlama ve gübreleme arttı. Kimyasal ilaçlar ile yetiştirilen ürünlerin den gelecek hastalıklardan çekinenler organik besinlere yöneldi. Sadece doğal gübrelerle yetiştirilen ürünlerin insan sağlığına olumsuz hiçbir etkisi olmuyor. Organik sebze ve meyvelerin yanı sıra son yıllarda organik köy yumurtasına talep de  arttı. Pahalı ve her zaman köy yumurtası bulamayanlarda evlerinin bahçelerine kurdukları kümeslerde kendi organik yumurtalarını üretiyor.

TORBALI’YA bağlı uzak mahallelerde neredeyse herkesin arka bahçesindeki kümeslerin de tavuk ve horozları var. Kendi yumurtalarını üreten insanlar dışarıda yumurta almıyor. Son birkaç yılda ise merkez mahallelerinde yaşayanlarda arka bahçelerine kendi tavuk kümeslerini kurdu. Köy yumurtasının pahalı ve her zaman bulunamaması nedeniyle herkes artık kendi yumurtalarını üretir hale geldi.

SON yıllarda organik ürünlere ilginin artmasıyla özellikle semt pazarlarında satılan doğal ürünler daha fazla alıcı bulmaya başladı. Tüketicilerde yumurta alırken de köy yumurtası tercih ediyor. Fabrikasyon kuluçka yumurtalara talep her geçen gün azalıyor. Köy yumurtaları doğal yollarla beslenen tavuklardan elde edildiği için daha sağlıklı ve besleyici oluyor. Artan talep doğrultusunda köylerde yaşayanlar organik köy yumurtalarını arttırmaya başladı. Pazar tezgahların da satışa sunulan organik köy yumurtası 80 kuruş ile 1 lira arasında alıcı buluyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.