SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da köy yumurtasına talep arttı

Bu haber 18 Ekim 2022 - 12:06 'de eklendi.

 

Mustafa Çetin, 6 yıldır kendi çiftliğinde ürettiği yumurtaları, marketinde paketlenmiş ürünlerin yanında satıyor. Çetin, doğal ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin köy yumurtasına yoğun talep gösterdiğini söyledi

SAĞLIKLI beslenerek vücudunu hastalıklara karşı korumak isteyenler, paketlenmiş gıda ürünlerini tüketmekten çekiniyor. Koruyucu maddeler içerdiği gerekçesiyle paketlenmiş hazır gıda ürünlerini almayanlar organik pazarların yolunu tutuyor. Bulaşıcı hastaların yayılmasıyla, hiçbir ilaç ve kimyasal madde içermeden üretilerek organik pazarlarda satılan sebze, meyve ve bakliyatlar kıymete bindi. Organik pazarlar tamamen doğal ve sağlıklı besin maddeleri tüketmek isteyenlerin mutfak alışverişleri için ilk tercih ettikleri yer haline geldi. Son zamanlarda zirai alanda kimyasal ilaçlama ve gübreleme arttı. Kimyasallar ile yetiştirilen ürünlerden gelecek hastalıklardan çekinenler organik besinlere yöneldi. Sadece doğal gübrelerle yetiştirilen ürünlerin insan sağlığına olumsuz hiçbir etkisi olmuyor. Organik sebze ve meyvelerin yanı sıra son yıllarda organik köy yumurtasına da talep arttı. Pahalı ve her zaman köy yumurtası bulamayan vatandaşlar evlerinin bahçelerine kurdukları kümeslerde kendi organik yumurtalarını üretiyor.

“ORGANİK BESLENEN KOLAY KOLAY HASTA OLMUYOR”

ORGANİK ürünlere ilginin artmasıyla özellikle semt pazarlarında satılan doğal ürünler daha fazla alıcı bulmaya başladı. Tüketiciler de yumurta alırken köy yumurtası tercih etmeye başladı. Fabrikasyon kuluçka yumurtalara talep her geçen gün azalıyor. Köy yumurtaları doğal yollarla beslenen tavuklardan elde edildiği için daha sağlıklı ve besleyici oluyor. Mustafa Çetin, son dört yıldır organik köy yumurtası almak isteyenlere kendi çiftliğinden köy yumurtası getirerek marketinde satıyor. Çetin son yıllarda köy yumurtasına talep patlaması yaşandığına değinerek “Köy yumurtası her zaman talep görüyordu. Ancak hastalıkların artmasıyla insanlar organik ve sağlıklı beslenme konusunda biraz daha hassas davranmaya başladı. O yüzden köy yumurtası satışları arttı. Biz de köy yumurtası bulamayanlar için marketimize kendi çiftliğimizden köy yumurtası getiriyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.