SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da kiralık ev bulmak imkansız hale geldi

Bu haber 11 Şubat 2022 - 21:28 'de eklendi.

Torbalı’da son dönemde kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Sıfır dairelerde kira fiyatları 3000 ile 4000 TL arasında değişirken, kiralık ev bulmak neredeyse imkansız.

İNŞAAT sektörünün en hareketli olduğu yerlerin basında gelen Torbalı’da kiralar el yakıyor. Günden güne yeni binaların yükselmesi, dairelere olan talepte artış olması, kiralık evleri kıymete bindirdi. İşçi kenti olarak bilinen ilçede, büyük çoğunluk ise asgari ücretle geçiniyor. Ev arayanları şaşkına çeviren bu durum, kiracıları kara düşündürüyor. Özellikle Torbalı’ya gelen İZBAN ile birlikte İzmir’e ulaşımın 15 dakikaya inmesi kiralık daire ve satılık dairelerdeki fiyatları daha da zirveye çıkardı.

KİRALARIN en yüksek olduğu bölgelerin basında ise Ertuğrul Mahallesi, Alpkent, Koruluk civarı ve Torbalı Mahallesi geliyor. Kiraların en uygun olduğu yerlerin basında ise Doğuş Yapı, Barış Yapı siteleri gelirken, Atatürk Mahallesi ise kiracılar için en çok tercih edilen yerlerin başında geliyordu düne kadar. Suriyelilerin sayısının artması ile bölgedeki kira fiyatları da yükseldi.

KİRALIK ev bulmanın Torbalı’da bir hayli zorlaştığını dile getiren emlakçılar: “İlçemiz son yıllarda yapılan yeni konutlarla bir hayli büyüdü. Bu konutların değeri de bir hayli yüksek. İnsanlar da bu nedenle evlerini kiraya vermekten ziyade satmayı tercih ediyor. Bu nedenle kiralık daire bulmak bir hayli güç. Bizler, müşterilerimizin her türlü talebini karşılamak için yoğun bir mesai harcıyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.