SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da kapya biber bereketi

Bu haber 04 Ekim 2023 - 15:45 'de eklendi.

Salça ve tarhana yapımında kullanılan, közlenerek tüketilen kapya biber, lezzeti ve etli yapısıyla talep görüyor.

TORBALI’DA tütüne alternatif olarak ekilmeye başlanan kapya biber de hasat başladı. Salça ve tarhana yapımında kullanılan, közlenerek tüketilen kapya biber, lezzeti ve etli yapısıyla talep görüyor.

HALK arasında ise kırmızı inci olarak anılan kapya biberler, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olmasıyla, aromasıyla, tadıyla, kalitesiyle öne çıkıyor.

SON yıllarda bölgenin gözde ürünü haline gelen kapya biberinde ürün bereketi ve hasat sevinci yaşandığını belirten üreticiler, organik olarak üretilen kapya biberlerinin Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok iline gönderildiğini söyledi. Kapya biberinin talep gördüğünü anlatılırken, “Hem üreticimiz, hem de köylümüz para kazanıyor” dedi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.