SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da kanatlı hayvan sevkiyatları aralıksız devam ediyor

Bu haber 25 Aralık 2023 - 0:39 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri mesai mefhumu gözetmeksizin Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi kapsamında kanatlı hayvan sevki öncesi araç/hayvan kontrolüne devam ediyor. Bu kapsamda denetimler aralıksız devam ediyor.

ÜLKEMİZDE kanatlı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve yetiştiricilerin sağlıklı, sürdürülebilir üretim yapmaları, bununla birlikte halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması amacıyla yürütülen denetimler kararlılıkla sürüyor.

SON zamanlarda yoğun olarak denetimler devam ediyor. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yol kontrol ve denetim faaliyeti gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde belgesiz olarak sevk edilen ve izlenebilirliği sağlanamayan kanatlı hayvanların sevkiyatları kontrol edildi. İlgili mevzuatlara aykırı olarak hayvan nakleden araç sahiplerine ve belgesiz olarak hayvan sevk etmeleri nedeniyle hayvan sahiplerine idari para cezası uygulandı.

YAPILAN açıklamada, “Ülkemiz kanatlı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve yetiştiricilerin sağlıklı üretim yapabilmeleri, bununla birlikte halk sağlığı, hayvan sağlığının korunması ve cezai yaptırımla karşılaşmamaları için nakil işi yapan vatandaşlarımızın uygunsuz nakillere vesile olmamaları önem arz etmektedir. Yol kontrol ve denetimleri ile birlikte kaçak üretim yapan kuluçkahaneler ve usulsüz olarak sevkiyat yapan kanatlı işletmeleriyle ilgili inceleme ve denetimlere il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerimizce kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.