SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da kan portakala ilgi büyük

Bu haber 29 Aralık 2021 - 4:18 'de eklendi.

Kış mevsiminin doğal meyve suyu olarak bilinen kan portakalı tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu 2 liradan satışa sunulan kan portakal, tadı ve kokusu nedeniyle yok satıyor

TORBALI’DAKİ semt pazarlarında her zaman tüketilen sebze ve meyvelerin yanı sıra pek bilinmeyen şifa deposu ürünlerde getiriliyor. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlara ek olarak tercih edilen bitkisel karışımlar ile meyveler yoğun ilgi görüyor.

SAĞLIĞINI koruyarak vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler de semt pazarlarına gelerek nadir bulunan şifa deposu olarak nitelendirilen ürünlerden alıyor. Yetiştiği mevsime göre değişiklik gösteren şifalı bitkiler, yılın 12 ayı semt pazarlarında bulunurken kış aylarının en faydalı meyvesi olan kan portakalı geçtiğimiz haftalarda tezgahlara getirildi.

PAZAR tezgahlarında, hasadı devam eden portakal ve mandalina bolluğu yaşanıyor. Fiyatı 1,5-2 liraya kadar düşen portakalların türlerinin arasında kan portakalı ön plana çıkıyor. Kan portakal, kırmızı rengi ve aynı zamanda içeriğindeki antioksidan olan antosiyanin maddesiyle insan sağlığına birçok faydası bulunuyor

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.