SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ilk kez rahim ve yumurtalık alınması ameliyatı başarıyla uygulandı

Bu haber 19 Temmuz 2021 - 1:23 'de eklendi.

Torbalı Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı yöntemle rahim ve yumurtalık alınması ameliyatı (Total Laparoskopik Histerektomi ve Bilateral Salpingooferektomi ) başarılı bir şekilde uygulandı.

TORBALI Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümüne şiddetli kanama ve ağrı şikâyetiyle başvuran 49 yaşındaki H. K. adlı hastanın yapılan tetkikleri sonucunda rahim ve yumurtalıklarının alınmasına karar verildi. Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi yöntemle gerçekleştirilen operasyon sonucu hasta kısa sürede sağlığına kavuşturuldu.

LAPAROSKOPİK cerrahi, açık ameliyatlara göre hastanın daha çabuk iyileşmesini ve daha az ağrı hissetmesini sağlayan cerrahi bir yöntemdir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Selviye Halksever Özvatan ve Op. Dr. Kazım Güven Özmen tarafından başarıyla gerçekleştirilen bu operasyon, Torbalı Devlet Hastanesi’nde laparoskopik cerrahi yöntemle yapılan ilk jinekolojik ameliyat olması bakımından önemlidir. Ameliyat sonrası gözlem ve takiplerinin normal seyretmesinin ardından taburcu edilen hasta H. K. kendisini çok iyi hissettiğini, sağlık sorunlarından kısa sürede kurtulmuş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

HASTANE Başhekimi Dr. Miraç Çavdar Torbalı Devlet Hastanesi’nde başarı ile bir ilki gerçekleştiren ekibe ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek,  bundan sonra da bu tarz jinekolojik ameliyatların laparoskopik cerrahi yöntemle hastanemizde yapılmaya devam edeceği müjdesini verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.