SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ilk defa Afrikan Sepet kursu açıldı

Bu haber 20 Mayıs 2022 - 6:35 'de eklendi.

Ertuğrul Mahallesi Mustafa Korkmaz Caddesi üzerinde hizmet veren Yumuk Yumak Tuhafiye ve Hobi Atölyesi’nde ilçede bir benzeri daha olmayan bir kurs veriliyor. Afrikan sepet kursunu Torbalı’da başka bir yerde eğitimleri verilmiyor.

2,5 SAAT süren bu kursta, afrikan sepet yapımı hakkında temel bilgiler verilmesinin yanı sıra başlama tekniği ve teknik bilgiler veriliyor. Talebe göre kurs açtıklarını anlatan işletmeci Gülsüm Önal, “Afrika’da yetişen rafya (raphia) ağacının yapraklarından elde edilen doğal iplerle sepetler örülüyor. Örme işlemi yorgan iğnesi ile yapılırken, bu kursu ilçede bir tek biz veriyoruz” dedi.

“BU kursumuza gelen kadın kursiyerler yeni dostluklar, yeni arkadaşlıklar edinmek, kaliteli bir zaman geçirmekle beraber bir yandan meslek öğrenirken, diğer yandan aile bütçelerine az da olsa bir katkıda bulunmaktadır” diye konuşan Önal, “Dileyen bayanlarımız bu hazırladıkları afrikan sepetleri duvarlarına asabilir, süs olarak kullanabilir” dedi.

ERTUĞRUL Mahallesi Mustafa Korkmaz Caddesi üzerinde hizmet veren Yumuk Yumak Tuhafiye ve Hobi Atölyesi’nde ahşap-polyester boyama kursu, amigurumi, aftican sepet, punch, nakış, boncuk-takı-tasarım ve örgü kursları veriliyor. DİLEYEN kursiyerler günübirlik olarak kurslara katılım gösterirken, dileyen bay veya bayanlar ise aylık olarak kurslara katılabilme imkânına sahip… Ayda 12 saat verilen kursların büyük ilgi gördüğünü söyleyen Gülsüm Önal, “Usta eğitimciler tarafından verilen derslere özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Kurslarımız hakkında bilgi almak isteyenler @yumukyumak_hobiatolyesi instagram sayfamızı takip edebilirler” diye konuştu. Yumuk Yumak İletişim: 0 545 135 44 10

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.