SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘ikinci el’ raporu… Satışlar durma noktasına geldi!

Bu haber 08 Aralık 2023 - 0:16 'de eklendi.

Torbalı Devlet Hastanesi karşısında hizmet veren Sercan Otomotiv’in sahibi Sercan Tucan, “İkinci el neredeyse durma noktasına geldi ve satışlar düştü. Fiyatlar yüzde 20 kadar gerilerken satışlarda yüzde 30 – 40 düşüş var.

OTOMOTİV Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) kasım ayı verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, ocak-kasım döneminde yıllık bazda yüzde 60,8 büyüdü. Böylece Türkiye otomotiv pazarı tarihinde ilk kez 1 milyon rakamı aşılarak 1 milyon 73 bin 982 satışa imza atıldı. Otomobilde, sıfırda ve ikinci el satışında durgunluk olduğunu vurgulayan Sercan Otomotiv’in sahibi Sercan Tucan, “İkinci el neredeyse durma noktasına geldi ve satışlar düştü. Fiyatlar yüzde 20 kadar gerilerken satışlarda yüzde 30- 40 düşüş var. Sıfır araçlarda ise dövize endeksli olduğu için fiyatlarda düşüş yok. Satışlarda da düşüş yok, talepte azalma var. Otomobil aslında bir yatırım aracı değildir. Yılbaşından sonra dövizde artış beklendiği için sıfır araç almak bir nevi yatırım oluyor. Otomobili 5-6 yıl değiştirmezseniz kullanımdan kaynaklı değersizleşen bir şey iken bizim ülkemizde tam tersi bir durum oldu. Enflasyon, çip krizi, araç bulunamaması gibi faktörler dolayısıyla yatırım aracı olarak kullanılmaya başlandı. Ancak şimdi hem kredi kapısı kapandı, dövizden kaynaklı bir süredir fiyatlar artmıyor. Yılbaşında gelecek olan yeni zamlar da olacaktır. Sıfır bir araç almak için 4-5 ay teslim sırası bekleniyordu o sıra 1 aya kadar indi” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.