SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da hız sınırını aşanlara af yok!

Bu haber 03 Aralık 2023 - 12:34 'de eklendi.

İzmir-Aydın Karayolu’nda gezici radar ile yapılan uygulamaların sayısı arttırıldı. Hız sınırını aşan sürücülere para cezası kesiliyor

GÜZERGAHLARDA trafik levhalarıyla belirtilenin dışında yüksek hızda araç kullanma davranışı, kaza sayısı üzerinde doğrudan doğruya etkide bulunan çok önemli bir trafik ihlali olarak nitelendiriliyor. 2008’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanmış olan “Hız Yönetimi” başlıklı raporda, hız yapma davranışı, bir aracın hızının yüksek olup olmadığına karar verirken, hem yasal hız sınırı hem de aracın içinde bulunduğu ortamın göz önünde bulundurulması gerektirdiği ifade edildi.

ARAÇ sürücülerinin hız yapmalarının önüne geçmek amacıyla dünya çapında uygulamalar devam ederken Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, kendi önlemlerini alarak denetimlerini sıklaştırdı.

İZMİR-Aydın Karayolu’nun Torbalı’dan geçtiği güzergahta araç sürücülerinin hız sınırını aşması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda çok sayıda kaza meydana geldi. Yaşanan trafik kazaları genellikle ölümle sonuçlandı. Yapılan trafik kontrollerine rağmen hız sınırını aşmaktan vazgeçmeyen araç sürücülerine karşı kesin çözüm geçtiğimiz yıl geldi.  Torbalı İlçe Müdürlüğüne İzmir-Aydın Karayolu’nda ve hız sınırının aşıldığı noktalarda kullanılmaz üzere hız kontrolü yapan mobil radar aracı hizmete sokuldu.

MOBİL radar, ilçede kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren İzmir-Aydın Karayolu’ndaki 70 kilometrelik hız sınırına uymayan araç sürücülerini tek tek tespit etti. Hız sınırını aşan araç sürücülerini tespit eden radar çevirme noktasındaki trafik polislerine plakaları bildirerek işlem yaptırdı. Trafik polisleri de aralıklı olarak devam ettikleri mobil radar ile yapılan hız kontrollerinin sayısını da artırdı. Hız denetimlerinde İzmir-Aydın Karayolunu merkez alan trafik polisleri, günün farklı saatlerinde kontrollerine ağırlık verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.