SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘hız motosikleti’ sevgisi artıyor!

Bu haber 02 Nisan 2021 - 14:08 'de eklendi.

Torbalı’da yüksek hızlara çıkabilen motosikletler için gerekli olan A sınıfı ehliyetin verilmesinin ardından hız tutkunları kurslara akın etmeye başladı. Sürücü eğitmeni Sertan Özbay A sınıfı ehliyet alacakları uyararak tehlikelere vurgu yaptı.

TORBALI’DA yaşayanlar gidecekleri kısa mesafeli yerler için araba yerine motosiklet kullanmayı tercih ediyor. Trafik yoğunluğuna takılmadan istedikleri yere giden motosiklet sürücülerinin sayısı bahar mevsimiyle beraber arttı. Farklı modellerden pek çok motosikleti görmeye alışık olduğumuz Torbalı’da son aylar yüksek hızlara çıkan markalar ön plana çıkıyor. Saatte 300 kilometreye kadar hızlanabilen spor motosikletlerin karıştıkları kazalar genellikle ölümle noktalanıyor.

‘BU TÜR MOTOSİKLETLERİ KULLANANLAR, TRAFİKTE DAHA DİKKATLİ OLMALI’

SÜRÜCÜ eğitmeni Sertan Özbay hız için tercih edilen motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunarak, “A sınıfı ile kullanılan motosikletler kısa zaman aralığında 300 kilometre gibi yüksek hızlara çıkabiliyor. Bu tür motosikletleri kullananların trafikte daha fazla dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü o hızda yapılan kazalar istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor” dedi.

A SINIFI ALACAK KİŞİLERİ KADEMELİ OLARAK EĞİTİMDEN GEÇİRİYORUZ

ÖZBAY sözlerini şöyle sürdürdü; “A sınıfı Motosiklet Ehliyeti 35 KW üzeri ve gücünün ağırlığa oranı ortalaması 0,2’yi geçen motosikletler için alınır. Yaklaşık olarak 500 cc üzeri motorlar için kullanılır. A sınıfı ehliyet alabilmek için iki farklı seçenek vardır. Birincisi en az 2 yıllık A2 sınıfı motosiklet ehliyetine sahip olup 20 yaşını doldurmak, İkinci seçenek 2 yıllık A2 sınıfı motosiklet ehliyeti yoksa 24 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Bizde A sınıfı alacak kişileri kademeli olarak eğitimden geçiriyoruz. İl önce daha küçük ve yavaş motorlarla eğitim veriyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.