SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da hayvanlar ‘brucella’ya karşı aşılanıyor

Bu haber 29 Nisan 2022 - 4:12 'de eklendi.

Torbalı’da bulunan hayvan çiftliklerinde Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından brucella aşısı çalışmaları yapılıyor.

TEDBİRİ insan sağlığı için elden bırakmayan ekipler büyük titizlikle ilçe genelindeki bütün büyükbaş hayvanları mercek altına aldı. Torbalı İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinden yapılan açıklamada

“BRUSELLA; enfekte hayvanlardan elde edilen pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleriyle çiğ etlerin tüketimi ve enfekte hayvanlarla temasla kişilere bulaşabilen bir bakteridir. Bu hastalığa karşı tek koruma hayvanlarımızı aşılamadır” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, “Hayvan sağlığı bizim için çok önemli. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü olarak hayvanların hastalığını önlemek amacıyla ekiplerle sürekli sahadayız. Hayvanlarımız doğduğu andan itibaren takibe alıyoruz. Özellikle salgın hastalıklara karşı aşılama yapıyoruz. Valiliğimiz ve bakanlığımızdan aldığımız desteklerle sürekli sahada bu işleri yapıyoruz” diye konuştu.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “İlçemizde şu anda brusella hastalığı yok. Yapılan aşı tedbir amaçlıdır. Bu aşılar hem büyükbaşa hem de küçükbaş hayvanlara uygulanıyor. Hedefimiz bir ay içerisinde tüm hayvanlarımızı aşılamak olacaktır” dedi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.