SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da hayvan sevkine sıkı denetim

Bu haber 10 Ocak 2024 - 0:58 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün denetimleri yoğun olarak devam ediyor.

İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün veteriner hekimleri mesai sonrası da faaliyetlerine devam ettiler. Veteriner Hekimler mesai sonrası kanatlı hayvan sevklerinde belge, canlı hayvan ve araç kontrolü yaparak Veteriner Sağlık Raporu düzenleyip sevk edilmesine müsaade ettiler. Denetimlerin ileriki günlerde de süreceği ifade edildi.

HAYVAN SEVKİNDE AŞILARIN YAPILMIŞ OLMASI GEREKİR

HAYVAN sevklerinde yıl içerisindeki aşıların yapılmış olanlarına izin verileceğini söyleyen yetkililer, “Hayvan hareketleri nedeni ile hayvan hastalıklarının İller arasında yayılma riski nedeni ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanların hayvan sağlığı açısından belli kriterleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Yıl içerisinde Şap ve Çiçek aşıları yapılmış büyükbaş hayvanlar ile koyun-keçi vebası aşısı yapılmış küçükbaş hayvanların il dışına sevkine izin verilecektir. Ömründe İlk defa aşılanmış sığır cinsi hayvanlara ilk aşılamayı takip eden 21-30 gün sonra rapel aşılama yapılacak, rapel aşılamayı takip eden 7 gün sonra il dışına sevkine izin verilecektir. İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimler ile jandarma, emniyet, belediye zabıtası tarafından özellikle hayvan pazarlarının açık olduğu günlerde koordineli bir şekilde yol kontrolleri yapılacaktır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.