SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması yapıldı

Bu haber 25 Aralık 2021 - 23:04 'de eklendi.

Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Okullarında uygulamaya koyduğu projelerden biri olan Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

İZMİR’İN pek çok ilçesinden on beş İmam Hatip Ortaokulu’nun iştirak ettiği yarışma öncesinde katılımcı öğrenci, öğretmen, idareci ve davetli konuklara Ş.U.O. Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet SAYLAK kahvaltı ikramında bulundu. Son derece samimi bir atmosfer içinde geçen tanışma ve kaynaşma kahvaltısından sonra Ezan Okuma yarışması için hep beraber Mümin Mesci Camiine geçildi.

YARIŞMANIN sunuculuğunu okulun Arapça Dersi Öğretmeni İrfan DAĞ yaptı. Heyecanlı ve coşkulu sunumuyla dikkat çeken İrfan DAĞ yarışmanın anlam ve önemine uygun olarak okuduğu şiirlerle yürekleri titretti.

“Biz, kısık sesleriz…

Minareleri, sen, ezansız bırakma Allah’ım!

Ya çağır şurada bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allah’ım!

Mahyasızdır minareler…

Göğü de, Kehkeşan sız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım!”

Şiiriyle gönülleri coşturan İrfan Dağ açılış konuşmasını yapmak üzere Okul Müdürü Ahmet SAYLAK ı davet etti. Ahmet SAYLAK konuşmasında “Ezan inanları özgürlüğe çağıran bir davettir. Allah’a hakiki kul olan başka hiç kimseye ve hiçbir şeye kul ve köle olmaz” diyerek ezanın dinimizdeki taşığı öneme vurgu yaptı.

Torbalı İlçe Müftüsü Hakan TÜRE, Müftülük Şube Müdürü Ümit YALÇIN, çok sayıda İlçe Sendika Başkanları, Hayrat Vakfı Başkanı, İmam Hatipleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı, katılımcı okulların müdürleri ve öğretmenlerinin bulunduğu yarışma programına selamlama konuşmasını yapmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer TOSUN davet edildi. Cafer TOSUN selamlama cümlelerinden sonra öğrencilere “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Allah sayılarınızı artırsın. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün bu çalışmalarını okullarımızda uygulamaya koyup, öğrencilerimizi her alanda geliştirip, yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çalışmalarda siz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daima yanındayız “şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Hakan TÜRE ise yaptığı konuşmasında ezanla ilgili Kuran ı Kerimde geçen ayetlerden örnekler sunarak, Peygamber Efendimizin Ezana verdiği önemden bahsetti.

İlçe Müftülüğünün belirlediği Din Görevlilerinden oluşan jüri üyeleri ezanı birbirinden güzel okuyan ortaokul öğrencileri arasında dereceğe girenleri belirlemekte oldukça zorlandıklarını, hepsinin gönüllerinde birinci olduğunu fakat yarışma gereği ilk üçe giren öğrencinin seçildiğini ifade ettiler.

Yarışmada dereceğe giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra tüm katılımcı öğrenciler davet edilerek çeşitli hediyelerle taltif edildiler. Torbalı Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser Ortaokulu Öğrencisi Nihat KOYUNBAKAN da yarışma da üçüncü olarak okulunu onurlandırdı. Program sonrası okul müdürü Ahmet SAYLAK’ın çeşitli dernek ve vakıfların destekleriyle organize ettiği uzak yakın tüm ilçelerden gelen katılımcı öğrenci, öğretmen ve misafirler için yemek ikramında bulunuldu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.