SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bu haber 19 Ekim 2023 - 0:19 'de eklendi.

Torbalı’da, işgalci İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılarda şehit olan Filistinliler için sala okunarak gıyabi cenaze namazı kılındı. Filistin halkı için dua edildi.

TORBALI Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bahçesinde de cenaze namazı kılındı. İmam, şehit Filistinliler için öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kıldırdı ve dua etti. Yapılan açıklamada, Filistin topraklarında 70 yıldır büyük bir zulüm işlendiğini belirterek, şöyle konuştu: “İnsanlık tarihinin görmediği derecede bebek, kadın, çocuk, masum insanlar demeden zalim, işgalci İsrail tarafından katledilmektedir. Dünya, buna seyirci kalmakta ve insanlık adına utanç verici olaylar yıllardan beri yaşanmaktadır. İnsan olan, vicdanı olan nasıl uyuyor? Müslüman ülkeler, yetkililer nasıl rahat uyuyor anlamak mümkün değil. Son bir haftadır İsrail’in Filistin üzerinde yapmış olduğu katliam, soykırım dünyanın gözü önünde yapılıyor ve ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler ve ülkeler de bunu destekliyorlar.

PEYGAMBERLER şehri Kudüs Müslümanların kalbi gibidir. Mescid-i Aksa, Miraç Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) tüm Müslümanlara emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bütün Müslümanların vazifesidir. Buna duyarsız kalmak mümkün değildir.

ÖNCEKİ gece zalimlerin bombardımanı altında tahrip olan, yıkılan Gazze’deki bir hastanede binin üzerinde masum insan şehit olmuştur. İnsanlığımızdan utanalım. Hangi dine mensup olursa olsun, zulümden üzüntü duymayan, bu zulmü yapanların da kendilerini insan olarak tanıttığı için insanlığından utanmayan kimseler ne yazık ki var.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.