SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ev kiraları, asgari ücret kadar oldu

Bu haber 21 Ağustos 2022 - 1:13 'de eklendi.

Kiralık ev fiyatları Torbalı’da tavan yaparken, kiracılarla ev sahipleri arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Kira fiyatları 2000 liraya kadar ulaşırken, ev kiralamak isteyenler depozito ve komisyonla birlikte bir hayli zorlanıyor.

İNŞAAT sektörünün en hareketli olduğu yerlerin basında gelen Torbalı’da kiralar el yakıyor. Günden güne yeni binaların yükselmesi, dairelere olan talepte artış olması, kiralık evleri kıymete bindirdi. Çeşitli gayrimenkul satış sitelerinde ise kiralık daire ilanlarının sayısı 1000 kadar. Yeni bitmiş binalarda konumuna göre kira fiyatları 2000 ile 4000 lira arasında değişirken, eski yapı denilen 15-20 yıllık binalarda ise kiralar 1000 ile 1500 TL arasında değişiyor. İşçi kenti olarak bilinen ilçede, büyük çoğunluk ise asgari ücretle geçiniyor. Ev arayanları şaşkına çeviren bu durum, kiracıları kara düşündürüyor. Asgari ücreti neredeyse geçen kira fiyatları, ev alma durumu olmayan vatandaşları bir hayli zorluyor.

MAHALLE MAHALLE KİRALIK EV ARAYIŞI

TORBALI, son 15 yılın en büyük gelişimini inşaat sektöründe yaşıyor. Binlerce yeni dairenin yapımı devam ededursun, ev sahipleriyle kiracılar arasında sıkı bir pazarlık yaşanıyor. Müstakil ev ilçede bulmak hayal olduğu şu günlerde, vatandaşlar sıfır daire alabilmek için sürekli piyasa araştırması yapıyor. Maddi durumu ve geliri iyi olan vatandaşlar satın alma yoluna giderken, kiracılar ise daha ucuz ev bulabilmek için mahalle mahalle dolaşarak taban patlatıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.