SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da et fiyatları her geçen gün değişiyor

Bu haber 08 Mart 2023 - 22:48 'de eklendi.

Her geçen gün ete gelen zamlar üreticileri ve tüketicileri olumsuz yönde etkiledi. En düşük çekme kıymanın kilosu 250 lira civarında olurken kuşbaşı etin kilosuysa 260 lira oldu. Türkiye’nin et ithalatına kapanmasının da et fiyatlarını etkilediğini dile getiren Torbalılı kasaplar, gidişatın iyi olmadığını söylediler.

SON günlerde ete gelen zamlar üreticinin satışlarını etkilerken tüketici de kasaplara uğramaz oldu. Kasaplar satışlarının düştüğünden ve her geçen gün et fiyatlarının değiştiğinden yakındı. Torbalılı kasaplar da ete gelen zammı doğruladı ve Türkiye’ye et ithalatının olmamasının et fiyatlarını etkilediğini, fiyatların her geçen gün daha da arttığını belirttiler.

‘TÜRKİYE’YE ET İTHALATI AÇILMAZSA FİYATLAR DAHA DA ARTACAK’

KASAPLAR, ete gelen zamlar hakkında şu şekilde konuştu: “Şu anda et fiyatları gerçekten yükseldi. Tüketicilerde bu konudan şikayetçi. Köylünün hayvan bulamamasından dolayı et fiyatları çok arttı. Şu an karkas etin fiyatı 170 civarı. Devletin bir an önce ithalatı açması, ithalata izin vermesi lazım. İthal ürün gelmediği müddetçe yerli malımız yetmiyor ve fiyatlar yükselişe geçiyor. Fiyatların yüksek oluşu kasapları da rahatsız ediyor. Üreticiler her gün farklı fiyat söylüyor. Hayvan bulmakta da zorlanıyorlar. Üreticiler yemin pahalı olmasından dolayı ucuz bir imalat yapamamaktan yakınıyor. Bir an önce ithalatın açılması ve bu ateşin düşmesi lazım. Ramazan ayında hayvan bulunmazsa yine fiyatlarda bir artış olur. Mutlaka Ramazan ayına kadar ithalatın Türkiye’ye gelmesi lazım.”

“BU HAFTA ETE YÜZDE 10-15 GİBİ BİR ZAM GELDİ”

BİR kasaptan aldığımız bilgiye göre, et ürünlerine bu hafta yüzde 10-15 gibi bir zam geldi. Kıymanın kilosu 260, kuşbaşı etin kilosu 280 oldu. Ete gelen zamdan sonra alım gücünün düştüğü ve satışların azaldığı belirtildi. İlerleyen günlerde tekrar bir zam gelebileceğini ifade eden kasap dükkanı sahibi, tüketicinin artık et almakta zorlandığını, bazen müşterinin 20 liralık bile kıyma aldığının altını çizdi.

“BAYRAMDA ET FİYATLARI 300 LİRAYI BULUR”

BAZI kasaplar ise, Ramazan ayının da gelmesiyle fiyatlarda tekrar artış olacağını, Kurban bayramındaysa et fiyatının 300 liraya kadar çıkabileceğini aktardı. Üreticinin maliyetleri kaldıramamasından söz eden kasaplar, “Yakın zamanda et bulamamaya başlayacağız. Olumsuz yönde bir düşüş var” diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.