Torbalı İlçe Müftüsü MEHMET MUSLU, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenecek anlamlı bir programa davet edildi. Davet, Torbalı Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü ERDEM KAYA tarafından iletildi.
“HAYATI Paylaşmak İçin Engel Yoktur” temasıyla gerçekleştirilecek programın, toplumda farkındalık oluşturmayı ve engelli bireylerin yaşamın her alanına daha güçlü katılımını desteklemeyi amaçladığı belirtildi.
ETKİNLİK DETAYLARI
PROGRAM, 13 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 11.00’de Torbalı Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde düzenlenecek. Etkinlikte çeşitli farkındalık etkinliklerinin yanı sıra öğrencilerin hazırladığı çalışmaların da yer alması bekleniyor.
Katılımcıların, engelli bireylerin eğitim, sosyal yaşam ve toplumsal hayattaki yerini daha yakından gözlemleme fırsatı bulacağı ifade edildi.
TOPLUMSAL FARKINDALIK HEDEFİ
DÜZENLENECEK programın temel hedefinin, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olduğu vurgulandı. Etkinliğin, toplumun her kesiminde duyarlılığı artırması bekleniyor.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
İLÇE Müftüsü MEHMET MUSLU’nun da davet edildiği programın, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren önemli bir buluşma olması bekleniyor. Yetkililer, bu tür etkinliklerin toplumsal duyarlılığı artırmada önemli rol oynadığını ifade etti.















