SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da emeklilerin Kurban Bayramı kaygısı

Bu haber 08 Mayıs 2025 - 23:24 'de eklendi.

Torbalı’da emeklilerin kurban hesabı

Torbalı ilçesinde yaşayan emekliler, artan hayat pahalılığı ve yetersiz maaşlar nedeniyle bu yıl Kurban Bayramı’nda kurban kesmenin hayal olduğunu belirtiyor. Özellikle son yıllarda hızla yükselen gıda ve et fiyatları, emeklileri derinden etkiledi.

EMEKLİLER, bayram öncesi aldıkları ikramiyelerin yetersiz kaldığını ve kurbanlık almakta zorlandıklarını ifade ediyor. Bir emekli vatandaş, “Devletin verdiği ikramiye 4 bin lira, aldığımız maaş 15 bin lira. Bu parayla kurban mı alalım? Devletin verdiği parayla ancak bir kurbanın bacağını alabiliriz. Zaten et alma şansımız yok,” diyerek yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı dile getirdi.

BİR başka emekli ise, “Kurbanlık değil beş kilo et bile alacak durumumuz yok. Zor geçiniyoruz zaten. Aldığım maaş ev kirasına, elektriğe yetmiyor, bırak gıdaya, kurban kesmeyi. Geçen sene hariç daha önceki yıllarda kesiyordum. Bir geçen sene 2023, 2024 yılında kesmedim, bir de bu sene kesemeyeceğim kurban,” şeklinde konuşarak emeklilerin içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne serdi.

ARTAN enflasyon ve yüksek yaşam maliyetleri, özellikle sabit gelirli emeklilerin yaşamlarını her geçen gün daha da zorlaştırırken, bayram gibi özel günlerde bile temel ihtiyaçlarını karşılamalarını güçleştiriyor. #Emekliler #Torbalı #KurbanBayramı #EkonomikZorluklar #GeçimSıkıntısı

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.