SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da dükkanlar bir bir kapanıyor!

Bu haber 03 Ekim 2022 - 4:38 'de eklendi.

Torbalı’da işlek cadde ve bulvar üzerine açılan işletmelerin birçoğu kısa sürede kepenk kapatıyor. Kapanan dükkanların yeri, boş kalmayarak kısa sürede yerine farklı işletmeler açılıyor.

Artan nüfusu ile ilçenin sosyokültürel yapısı giderek genişlemeye başladı. 81 ilden gelen göç ile 200 bin kişinin yaşadığı Torbalı’da kültür mozaiği oluşmuş durumda. Nüfus artışıyla beraber ilçe merkezindeki mahalleler de sosyal anlamda canlandı.

Sadık İleri, Uğur Mumcu, Cemali Tuncel bulvarları ve Mithapaşa, Kazımdirik, Hükümet caddelerine gelen yüzlerce kişi kafeterya, restoranlara giderek, alışveriş yaparak boş zamanları değerlendiriyor. Günün her saatinde insan yoğunluğun eksik olmadığı cadde ve sokaklarda yeni açılan dükkanlar bir yıllı doldurmadan iflas ederek kapatıyor.

Tepeköy, Muratbey, Ertuğrul, Alpkent mahallelerindeki yol üzerinde yer alan dükkanlar hiçbir şekilde boş kalmıyor. Ortalama kiraları 5 bin liradan başlayan dükkanlara genellikle gıda üzerine açılan işletmeler, bekledikleri kar oranını yakalayamamaları durumunda üç ay içerisinde iflasın eşiğine geliyor.

Büyük hayallerle açılan ve dükkanların içerisine yüksek meblağlarda paralar harcanarak hizmete sokulan işletmelerin kapanmasının ardından dükkanlara aradan fazla zaman geçmeden yenileri açılıyor. Genellikle bulvar üzerindeki dükkanlarda işletmelerin biri açılırken diğeri kapanır konuma geldi.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.