Düğün alışverişlerinin önemli merkezlerinden biri olan Torbalı’da, yaz sezonu öncesinde beklenen yoğunluk henüz oluşmadı. Özellikle nikâh şekeri ve davetiye satışı yapan esnaflar, geçen yıllara göre işlerin daha durgun seyrettiğini ifade ediyor.
VATANDAŞ ARTIK KENDİ YAPIYOR
SEKTÖR temsilcileri, vatandaşların hazır nikâh şekeri almak yerine malzeme temin ederek kendi ürünlerini hazırlamayı tercih ettiğini belirtiyor. Bu durumun satış alışkanlıklarını değiştirdiğini vurgulayan esnaflar, “Artık nikâh şekeri satışından çok malzeme satışı yapıyoruz. İnsanlar kendi organizasyonlarını kendileri hazırlıyor” dedi.
ALTIN FİYATLARI DA ETKİLİ
DÜĞÜN sektöründeki durgunluğun bir diğer nedeninin ise altın fiyatlarındaki dalgalanma olduğu ifade ediliyor. Esnaflar, “Altın yükseldiğinde düğünlerin artacağını düşünmüştük. İnsanlar çeyrek takmak için düğün yapar diye beklentimiz vardı. Ancak altın fiyatlarının tekrar düşüşe geçmesi bu beklentiyi karşılamadı” şeklinde konuştu.
GÖZLER YAZ SEZONUNDA
YAZ aylarında satışların artması beklenirken, esnaf bu artışın istenilen seviyeye ulaşmayabileceğini düşünüyor. Düğün salonlarındaki yoğunluğun doğrudan sektörü etkilediğini belirten işletmeciler, “Salonlarda ne kadar çok düğün olursa bizim satışlarımız da o kadar artar” diyerek umutlarını yaz sezonuna bağladı.















