SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da domates üreticilerinin yüzü gülüyor

Bu haber 24 Şubat 2021 - 9:55 'de eklendi.

Torbalı’da üreticiler, bu yıl 50 bin dekar alanda yapılan domates üretimi yapıldı. Geçen yıl rekoltede düşüş yaşandığını belirten üreticiler, bu yıl fiyatlarda da ani yükselişlerin olmadığını söyledi.

TORBALI’DA ilçedeki fabrikalarda üretimi yapılan kurutulmuş domatesler, yaygınlaşmaya başladı. Mevsimlik işçilerin topladığı domatesler, kamyon ve traktörlere yüklenerek beyaz örtülerin serildiği arazilere götürülüyor. Burada ikiye kesilip, talebe göre tuzlanan veya kükürtlenen domatesler yaklaşık bir hafta güneşte bekletiliyor. Domateslerin yüzde 50’sinin salçalığa yüzde 50’sinin ise kurutmalığa ayrıldığı Torbalı’da, üreticilerin bu yıl verimden memnun kaldığını ifade eden üreticiler, “Torbalı Ovası’nda 50 bin dekar alanda domates ekimi yapıyoruz.

HASAT tüm hızıyla devam ediyor. Sanayi tipi domates üretiyoruz. Yüzde 50’si salçalık yüzde 50’si de kurutmalık şeklinde değerlendiriliyor” dedi. Torbalı domatesinde yaklaşık 9 tonluk ova ortalamasının bulunduğunu anlatanüretici, şöyle konuştu: “Geçen yıl domates fiyatları yüksekti. Bu yıl ürün daha fazla ve anlaşmalar çerçevesinde fiyatlar belirlendi. Serbest piyasa ve sözleşme fiyatları aynı dengede gidiyor. Bu yıl ürün fazla. Geçen yıl domates fiyatları çok yükselmişti.

SALÇALIK yok denecek hale gelmişti. Bu yıl rekolteler de iyi. Kalite açısından bir sorun yaşamıyoruz. Belirli yerlerde yağış nedeniyle sorun yaşanmıştı ama ortalaması iyi. Kış ortasında 50 kuruş üzerinden anlaşma yapıldı. Serbest piyasada 47 kuruş civarına geriledi.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.