SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da dijital eğitim seminerlerine büyük ilgi

Bu haber 06 Nisan 2021 - 9:44 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Web2 Araçları semineri 3 gün sürdü. Yapılan online seminerlere yaklaşık 250 öğretmen iştirak etti.

2, 3 ve 4 NİSAN tarihlerinde düzenlenen seminerler Torbalı’da görev yapan öğretmenler tarafından sunuldu.

LİVEWORKSHEET, CANVA, PİCTRA MAP, TAGUL, SCRATCH

KÜRESEL salgın sürecinde uzaktan eğitim çalışmalarının hız kazanmasıyla öğretmenler internet tabanlı uygulamaları daha fazla kullanmaya başladı. Ekran başında ders dinleyen öğrencilerin konuları daha iyi kavramaları için görsel ve işitsel materyaller, animasyonlar, videolar ve etkileşimli alıştırmalar hazırlayan öğretmenler adeta dijital bir devrime imza attılar. Tüm dünyada yaygınlaşan Web2 araçlarından Liveworksheet, Canva, Pictra Map, Tagul ve Scratch isimli uygulamalar Torbalı’da verilen seminerlerde online olarak anlatıldı.

3 BAŞARILI ÖĞRETMEN

TORBALI’DA dijital eğitim materyali hazırlama; “Web2 Araçları” Semineri farklı günlerde 3 öğretmen tarafından verildi.

İlk gün canlı sayfalar anlamına gelen ‘Liveworksheet’ seminerini sunan Ceylan Alkan’ın ardından ikinci gün Meltem Arıkan Dülek, ‘Canva’, ‘Pictra Map’, ‘Tagul’ uygulamalarını anlattı. 3. Gün seminerinde ise Torbalı Ticaret Odası 80.Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Eda Karaman Işık ‘Scratch Code.org’ seminerini sundu.

MELTEM ÖĞRETMEN İKİNCİ GÜNE DAMGA VURDU

ŞEHİT Kadir Altuntaş Cumhuriyet Ortaokulu okul öncesi öğretmeni olan Meltem Arıkan Dülek’in düzenlediği online seminere yaklaşık 80 öğretmen katıldı. Animasyon hazırlama, afiş tasarımı ve video oluşturma gibi bir birinden faydalı uygulamaları sunan Meltem öğretmen katılımcılardan büyük takdir topladı. Daha önce hazırladığı birbirinden zengin görsel ve animasyonları da tanıtan Meltem öğretmenin başarılı sunumu Torbalı öğretmenlerinin kendilerini her alanda ne kadar iyi geliştirdiklerine bir örnek teşkil etti.

EDA ÖĞRETMEN SON NOKTAYI KOYDU

TORBALI Web2 tanıtım seminerlerinin 3üncü oturumu Torbalı Ticaret Odası 80.Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Eda Karaman Işık tarafından yapıldı. Scratch code.org başlıklı bir seminer sunan Eda öğretmenin online olarak sunduğu seminere yaklaşık 80 öğretmen katıldı. 21. Yüzyıl öğrencilerinin yeni teknolojilerle büyüdüğünü ve artık kendi programlarını kendilerinin yaptığını belirten Eda öğretmen, kodlama ve programlama alanında en yaygın olarak kullanılan scratch uygulamasını detaylı bir şekilde anlattı. Öğrencilerin kodlama ve programlama derslerini neden öğrenmeleri gerektiği konusuna da değinen Eda Karaman Işık; programlama sayesinde öğrencilerin problem çözebilme, analiz yapabilme, eleştirel düşünebilme, girişimcilik ve planlama becerilerinin gelişeceğini vurguladı. Bu anlamda öğrencilerine yardımcı olabilmek için seminere katılan farklı branşlardaki öğretmenler Eda öğretmenin seminerini oldukça faydalı buldular.  Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri online seminerlerin devam edeceğini belirttiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.