SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da çöp konteynırları alev alev yanıyor!

Bu haber 28 Ocak 2021 - 10:48 'de eklendi.

Evlerde kömür sobası kullananların soba kovalarındaki közleri çöp konteynırlarına atmasıyla, çöp konteynırlarında küçük çaplı yangınların olduğu belirtildi

TORBALI’DA ev ve iş yerlerine doğalgaz aboneliği alanların sayısı her geçen gün artıyor. Diğer ısınma araçlarına kıyasla daha düşük maliyetli ve güvenilir olan doğalgaz kullanım oranındaki artışa rağmen birçok mahallede havaların soğumasıyla kömür sobaları kurulmaya devam ediyor. Özellikle kırsal kesimde ve doğalgaz alt yapısının olmadığı mahallelerdeki evlerde kullanılan kömür sobaları dikkatli kullanılmamaları durumunda facialara davetiye çıkartıyor. Bacaların temizlenmesi, yanan sobaların arada kontrol edilmemesi durumunda sobalardan kaynaklı yangınlar çıkarak dumandan zehirlenmeler, can kayıplarına ve maddi zararlara yol açıyor. Kültürümüzün bir parçası haline gelen kömür sobalarının kovasında biriken kül ve közlerin yanlış yere dökülmesiyle ilgili şikayetler gelmeye başladı.

DİKKATLİ OLUNMADIĞI TAKTİRDE BÜYÜK BİR YANGIN ÇIKABİLİR

KÖMÜR sobalarının kovalarının içerisinde yakılan odun ve kömürden geriye kalan küller belirtilen alanlara bırakılıyor. Ancak soba kovalarındaki közlerin sönmeden herhangi bir yere dökülmesiyle yangınlar çıkıyor. Torbalı’da da bazı mahallelerdeki çöp konteynırlarına boşaltılan soba kovalarındaki közlerden dolayı çöpler, yanarak yoğun dumanın ara sokaklara dolduğu öğrenildi. Çöp konteynırlarındaki yangınlara mahalle sakinleri de tepki gösterdi. Çöplerin yanmasıyla pis koku ve dumanın evlerin içerisine dolduğunu ifade eden Murat Güvenç, duruma tepki göstererek “Evlerinde sobayla ısınanlarının bir kısmı soba kovalarındaki közleri sönmeden çöpe döküyor. Çöpleri yakan közlerden dolayı yangın çıkıyor ya da dumanlar geliyor. Kimin yaptığını bilmiyoruz. Fakat koku ve duman insanları rahatsız ediyor. Çöplerdeki alevlerin artmasıyla yangının çevredeki araçlara ya da ağaçlara sıçrama tehlikesi de var. Evlerinde soba olanların bu konuda daha dikkatli olmasını istiyoruz. Şuana kadar herhangi büyük bir sıkıntı yaşanmadı ancak dikkatli olunmadığı taktirde büyük bir yangın çıkabilir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.