SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da çiğköfte ve midye ondan soruluyor

Bu haber 03 Şubat 2021 - 9:48 'de eklendi.

Kazımdirik Caddesi üzerinde hizmet veren Mehmet Ata’ya ait mekan, sadece midye dolması değil, çiğköftesi ile de oldukça övülüyor

YÜKSEK protein oranı ve et değerinin yanı sıra, düşük yağ ve kolesterol içeriğiyle balıktan sonra sıklıkla tercih edilen bir deniz türü olan midye, ilçemizde de büyük ilgi görüyor. Yaptığı günlük 1000’in üzerinde midye satışıyla ilçenin ‘en fazla midye satan yeri’ olan Midyeci Mehmet Usta’nın yerinde midyeler lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Kazımdirik Caddesi üzeri Özşanal karşısında faaliyet gösteren mekanın sahibi Mehmet Ata, “Ülkemizde ön yargılar nedeniyle kabuklu deniz ürünlerinden yeterince yararlanamıyoruz. Farklı farklı büyüklükte müşteriye sunulan midyelerimizi bir kez yiyenmekanımıza bir daha geliyor” şeklinde konuştu.

SADECE MİDYE DOLMASI DEĞİL, ÇİĞKÖFTESİ İLE DE OLDUKÇA ÖVÜLÜYOR

TORBALI’DA ise lezzetiyle midye dolmaya hayran kalınacak mekan olan Çiğköfteci-Midyeci Mehmet Usta, meşhur İzmir midyesini hakkıyla yapan nadir mekanlardan biri. Firmanın içi bir midyeciye göre oldukça şık ve modern. Ayrıca sadece midye dolması değil, çiğköftesi ile de oldukça övülüyor. Cadde üzerinde şık ve nezih bir mekan. Arzu edenler için tatlı da bulunuyor. Torbalı’nın en meşhur midyecisi olan işletmeci Mehmet Ata, “Gece mide kazınması için tercih edilecek en iyi yerlerden birisiyiz. Midyelerimiz her zaman taze ve lezzetli” diye konuştu.

TORBALI HALKI EN ÇOK ONU YİYİYOR…

DÜNYANIN en zengin mutfaklarından Türk mutfağının en önemli kültürel miraslarından biri de sokak lezzetleri. Dünyada tarih boyunca hemen hemen her zaman varlığını sürdüren sokak lezzetleri, ülkelerin sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik ve sanatsal gelişmelerle birlikte ulusal kimliklerinin oluşmasında yıllardır büyük rol oynuyor. Midyeden kokoreçe, balık ekmekten ıslak hamburger ve dönere kadar sokakta her şeyi bulmak mümkün. İlçemizin en kalabalık caddesi üzerindeki Mehmet Usta’nın mekanını ise bilmeyen yok. Çiğköftenin yanı sıra özellikle sattığı lezzetli midye dolma ile damaklarda iz bırakıyor. Midyeci Mehmet Usta İrtibat No: 0542 653 00 09 – 0232 856 63 04

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.