SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da çevre için ortak karar

Bu haber 28 Mayıs 2021 - 10:39 'de eklendi.

OSB içinde planlanan kurşun fabrikası müteşebbis heyet tarafından reddedildi. Başkan Olgun, “Çözüm Gaziemir’den Torbalı’ya ilçemize gelen Çernobil’den kurtulmakta yatıyor” dedi.

TORBALI Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan kurşun işleme ve kurşun geri dönüşüm tesisi müteşebbis heyetin dün gerçekleştirdiği toplantıda onaylanmadı. Uzun süredir bu yatırıma karşı çıkan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun dün bir açıklama yaparak süreçte destek veren AK Parti Milletvekili Atilla Kaya, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Torbalı OSB Başkanı Muhsin Dönmez ve yönetimi, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, basın mensupları ile çevredeki köy muhtarlarına teşekkür etti.

‘BU İŞİ ÇÖZMELİYİZ’

BİR yıl içerisinde Torbalı OSB’ye iki kez kurşun işleme ve akü geri dönüşüm tesisi yapılmak için başvuruda bulunulduğunu ifade eden Olgun, dikkatleri 10 yıl önce ilçeye gelen kurşun fabrikasına çekti. Gaziemir’deki fabrikanın Torbalı’ya taşındığını ifade eden Olgun, “Torbalı olarak önemli bir tarım merkeziyiz. Kurşun fabrikası Torbalı’ya nasıl geldi, nasıl ruhsat aldı? Ortada bir usulsüzlük varsa mahkemede hukuki bir mücadele başlatabiliriz. ÇED sürecinde yanlışlıklar yapıldı, halk olarak onayımız alınmadı” dedi. Torbalı Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yapan Olgun, “Bir yılda iki kez kurşun fabrikasını engelledik ama bir yıl sonra bu fabrika yine kabuk değiştirerek karşımıza çıkabilir. Onun için bizim bu işi kökten çözmemiz gerekiyor. Torbalı Ticaret Odası olarak bir sivil inisiyatif kurmamız gerekiyor. Akademisyenler başta olmak üzere STK temsilcileri ve tüm halkımızı örgütlememiz gerekiyor” dedi. Olgun, TMMOB, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve diğer STK’ların Gaziemir’deki Çernobil faciasına gösterdikleri tepkiyi Torbalı’ya karşı da ortaya koymaları çağrısında bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.